Roosendaal

Kapotte verlichting op de Heirweg geeft fietsers en voetgangers een onveilig gevoel

de Heirweg met zicht op Designer Outlet Roosendaal

De Heirweg met zicht op Designer Outlet Roosendaal. Foto: © Google Maps

Kitty Joachems Kitty Joachems

Nu de Wouwbaan al enige tijd is afgesloten maken meer fietsers en voetgangers gebruik van de Heirweg. Sinds kort staat daar tijdelijke straatverlichting. Maar die is al verschillende keren doelwit geweest van ernstig vandalisme. Dat schrijft raadslid Jac Wezenbeek van Vitaal Liberaal aan het college. “Dit onderstreept het gevoel van onveiligheid dat de vele dagelijkse gebruikers in de avonduren al lange tijd hebben”, schrijft hij.

De Heirweg is met motorvoertuigen alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Vooral voetgangers en fietsers die zich tussen Roosendaal, Wouw, Kruisland en het buitengebied bewegen maken er gebruik van. Volgens Wezenbeek is de Heirweg en omgeving ook een populaire wandelroute.

Permanente verlichting

Wezenbeek vraagt het college of het klopt dat er plannen zijn om de Heirweg tussen de Engebeek en de aansluiting op de Vroenhoutseweg te voorzien van permanente straatverlichting. Als dat zo is ziet hij graag dat die plannen eerder worden uitgevoerd. “Want de plannen voor het Leisurepark Roosendaal maakt de Heirweg alleen maar belangrijker voor het langzaam verkeer”, stelt hij.

Ledlampen en bewegingsdetectie

Namens zijn partij vraagt hij het college om de verlichting dan te voorzien van ledlampen met bewegingsdetectie. “Zo kunnen we meteen ervaring opdoen met deze duurzame techniek”, aldus Wezenbeek.

Lees ook: Omwonenden verrast door plotselinge afsluiting Wouwbaan: ‘Zeer gebrekkige communicatie’