Putte

KBO Putte niet eens met het weghalen van brievenbussen

Redactie Redactie

PostNL maakte afgelopen week bekend de brievenbussen in Nederland aan te pakken. In de gemeente Woensdrecht gaan er veertien van de zesentwintig brievenbussen weg. Volgens PostNL is er gecommuniceerd met de Katholieke Bond van Ouderen (KBO), maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

 

Voorzitter van de KBO Putte, Henk van de Brug, vertelt dat er totaal niet overlegd is. Inwoners ontvingen per brief de mededeling dat de brievenbussen weg zullen gaan. In deze brief staat dat er is overlegd met onder andere de KBO. Dit blijkt niet zo te zijn geweest want Henk vertelt dat er hem niks gevraagd is.

Volgens de Puttenaar worden door het besluit heel veel mensen gedwongen om grotere afstanden af te leggen op weg naar een brievenbus. Vooral voor oudere mensen is dit niet te doen.

In Putte verdwijnen de brievenbussen aan de Pastoor Woltersstraat en Parklaan, maar blijven de twee aan de Canadalaan en Sint Dionysiusstraat staan op nog geen driehonderd meter van elkaar aan de zijde van het dorp waar de minste huizen staan.

Van de Brug wil daarom PostNL vragen waarom het bedrijf deze keuze heeft gemaakt en of er meegedacht kan worden naar oplossingen. Ook de gemeente Woensdrecht wil daar een rol in spelen. Het college vindt dat PostNL haar besluit moet heroverwegen en roept het bedrijf op om in overleg te gaan met de Woensdrechtse belangenorganisaties. Wethouder Jeffrey van Agtmaal wil eventueel optreden als intermediair.