Roosendaal

Kerken in Roosendaal weer in beperkte mate open voor vieringen

De Onze Lieve Vrouwekerk aan de Kade in Roosendaal (foto: Christian Traets Fotografie)

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Sint Josephkerk en Onze Lieve Vrouwekerk in Roosendaal gaan komend weekend weer open voor vieringen. Dat heeft de Sint Norbertusparochie bekendgemaakt na goed overleg met de bisschop van Breda. De Heilige Maria Hemelvaartkerk in Nispen blijft de komende twee weekenden nog gesloten.

De Sint Norbertusparochie houdt tijdens de diensten rekening met de aangescherpte coronamaatregels. Zo mogen aan de weekendvieringen maximaal 30 personen deelnemen, exclusief de mensen die daarin een functie vervullen. Daarnaast moeten mensen zich vooraf aanmelden. “Gezien onze kerken ook na de intelligente lockdown druk werden bezocht, dient eenieder die wil deelnemen aan een viering zich vooraf aan te melden bij het secretariaat gevestigd bij de kerk waar men wil deelnemen.”

Mondkapje

De parochie adviseert kerkbezoekers ook een mondkapje te dragen als men de kerk binnenkomt of verlaat. Eenmaal op de zitplaats hoeft men het mondkapje niet op te houden. Verder blijven de andere maatregelen van kracht, zoals het desinfecteren van de handen bij binnenkomst van de kerk én voor het ter communie gaan, alsook het bewaren van de voorgeschreven 1,5 meter afstand.

Mariagaard

De doordeweekse eucharistievieringen op dinsdag- en donderdagmorgen in Mariagaard gaan ook gewoon door. Volgens de Sint Norbertusparochie hoeven mensen zich hiervoor niet aan te melden.

Lees ook: Sint Norbertusparochie gooit handdoek in de ring: weekendvieringen afgelast