Putte

Kersthond Isa steelt show in Putte: ‘Het begon als leuke kerstkaart’

Maarten Elst Maarten Elst

Wat begon als een leuk idee voor een kerstkaart, is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Bordeauxdog Isa uit Putte steelt dit jaar de show tijdens kerstmis. De 4-jarige hond is in een geheel versierd kersthuis de grote ster. Na haar Halloweenpakje, sinterklaasoutfit trekt de hond van baasje Cindy gewillig een kerstpakje aan waarmee ze paradeert door de straten van Putte.

Door: Marvin Sluijter en Maarten Elst

Het aftellen naar kerstavond is begonnen voor bordeauxdog Isa. Terwijl ze voor de kerstboom wacht, wordt ze door bazin Cindy Heuten aangekleed. ,,Isa is onze bordeauxdog van vier jaar die zichzelf graag in de picture zet op bepaalde momenten van het jaar, samen met mij natuurlijk. Ze zorgt voor sfeer met Halloween, maar ook als de Rode Duivels spelen in België”, vertelt Heuten met haar Vlaamse accent. ,,Als Isa niet op Facebook staat, dan verliezen de Rode Duivels.”

Kerstkaart

Het begon allemaal met een kerstkaart een aantal jaar geleden. Voor een exclusieve kaart kleedt Cindy haar hond Isa aan als kerstvrouw, wat bij de hond volledig in de smaak valt. ,,Zo is het balletje gaan rollen. Meestal vindt ze het wel leuk om aangekleed te worden, maar soms ook wel spannend. Als ik met iets nieuws thuiskom, wil ze het gelijk aantrekken. Of als we met haar aan het wandelen zijn en mijn man heeft zijn pet op, dan tikt ze met haar hoofd tegen zijn been en wil hij ook de pet op.”

Oude kever

Buiten pronkt een oldtimer op de oprit van het gezin. Geregeld trekken ze er met zijn allen op uit. Ook dan heeft Isa een speciale outfit. ,,We hebben een oude kever van vijftig jaar oud. Als we daarmee rondrijden, wil ze per se haar brilletje op, want het is een cabrio. Dat heeft ook heel veel bekijks in het dorp, dat vindt ze hartstikke leuk”, aldus Heuten.

Paashaas of cupido?

Zelf dacht Cindy dat haar Isa pas met Pasen weer in actie zou komen en de show zou stelen. ,,Maar een andere journalist wees me al op Valentijn (14 februari, red.), dus da’s ook een interessante optie om iets mee te doen.”