Bergen op Zoom

Kerststallen expositie met stallen in alle soorten en maten

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Jozef, Maria en Jezus zijn in veelvoud te bewonderen in stadskerk Sint-Gertrudis in Bergen op Zoom. Deze week opende een expositie van tientallen kerststallen vanuit landen over de hele wereld.

De meeste stallen zijn afkomstig van Luc Provost en Geert Verheyen. De twee wonen in de Belgische plaats Oudenaarde, zusterstad van Bergen op Zoom. Met het exposeren van de stallen gaat een lang gekoesterde wens van pastoor Paul Verbeek in vervulling.

Afrikaanse kerststal

Naast enkele traditionele kerststallen zoals we die kennen zijn er kerststallen uit verre oorden te bekijken. Zo zijn er Afrikaanse kerststallen gemaakt van Kalebassen. Bedenkt een materiaal en er is een kerststal mee gemaakt: glas, hout, steen, kunststof, glas en zelfs koeienmest. Zo bewijst een abstracte weergave van een kerststal eveneens uit Afrika.

De kerststallenexpositie is te bewonderen voor en na de eucharistie viering om half tien. In Kersttijd kun je dagelijks terecht tijdens de openingstijden van de stadsgidsen (zaterdag- en zondagmiddag).