Roosendaal

Kijk iedere maand naar RBC TV tijdens ZuidWest Sport

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

ZuidWest TV, RBC, RBCFans en Podcast de Luiten brengen samen RBC TV. Iedere maand wordt er een nieuwe aflevering van RBC TV uitgezonden tijdens ZuidWest Sport. Vrijdag 20 oktober is de eerste aflevering te zien.

Het idee voor RBC TV ontstond afgelopen zomer bij Floyd Aanen. “Ik ben al dertig jaar supporter en maak samen met Erik Konings, Bas Brouwer en Ad Paantjens een podcast over de club: Podcast de Luiten. Noem het grote clubliefde waardoor we hiermee zijn begonnen.”

In de afleveringen van RBC TV worden kijkers meegenomen in het wel en wee van RBC. “En het wordt ook écht vanuit de supporters gemaakt”, vervolgt Floyd. Het filmwerk wordt namelijk gedaan door RBCFans, dat ook al een eigen YouTubekanaal heeft.

In de lift

RBC zit in de lift, en werkt er weer hard voor om in de hoogste amateurklasse te komen. En eigenlijk zit RBCFans ook in zo’n soort lift. “De website bestaat al sinds 2006″, vertelt Dennis Willigers van RBCFans. “In 2016 heb ik hem overgenomen. In 2022 zijn we wedstrijden gaan filmen met Go Pro’s en sinds dit jaar werken we ook met microfoons.”

RBCFans maakt nu al verschillende video’s over de voetbalclub. “We maken samenvattingen van wedstrijden en hebben na de wedstrijd een nabeschouwing met hoofdtrainer. Ook hebben we interviews met de voorzitter over ontwikkelingen en gebeurtenissen. We ontwikkelen ons steeds verder.”

Thema

Iedere aflevering van RBC TV krijgt een ander thema. “De eerste aflevering gaat bijvoorbeeld over de eerste vier wedstrijden en het ophalen van de seizoenskaarten”, verklapt Floyd. “We willen iedere aflevering iets nieuws laten zien. Niet alleen maar wedstrijdsamenvattingen, maar ook Roosendalers vanaf de tribune interviewen, langs bij een supportsavond. En in mei hopelijk een kampioensaflevering!”

ZuidWest Sport is één keer per maand te zien op ZuidWest TV. Afleveringen kunnen ook teruggekeken worden. Vrijdag 20 oktober vanaf 10.00 uur ‘s ochtends is er een nieuwe aflevering te zien, mét RBC TV. Houdt voor volgende afleveringen onze tv-gids in de gaten.

Lees ook: Weerzien van oud bekenden tijdens millennium wedstrijd RBC: ‘Ik keek er naar uit!’