Roosendaal

Kijkje achter de schermen bij toekomstig Alpengebied in Roosendaal: ‘Alsof je in een ijsgrot loopt’

Sven de Laet Sven de Laet

Nog maar een dikke maand en dan moet Roosendaal een attractie rijker zijn: Playdôme. Op dit moment wordt er nog volop gebouwd aan het pand tussen naast zwembad de Stok. Hét moment om mensen alvast een kijkje achter de schermen te geven.

Dat vond althans Nicky Broos, eigenaar van Playdôme. Afgelopen zondag leidde hij verschillende groepen rond. “Zo maken we ons alvast bekend in Roosendaal en omgeving. Veel mensen zijn heel nieuwsgierig naar het concept en hoe dat tot stand komt. Op deze manier vertellen we hen daar graag wat meer over.”

Je denkt hier straks dat je tussen de bergen, in een ijsgrot of op een groene alm rondloopt.

Want er komt nogal wat in het nieuwe gebouw. Bezoekers kunnen er straks karten, bowlen, hakbijlwerpen en curlen. En dat allemaal in een Alpen-thema. “Dat zie je overal terug. Je denkt hier straks dat je tussen de bergen, in een ijsgrot of op een groene alm rondloopt.”

Die plannen maakten blijkbaar nieuwsgierig, want er kwamen al heel wat mensen af op de rondleiding. En zij zien het wel zitten. “Ik zie mezelf hier straks wel vaker komen”, vertelt Jos de Guijtenaere. “Bijvoorbeeld met bedrijfsuitjes of feestjes.” En ook Femke Buijs komt een kijkje nemen als alles binnenkort écht af is. “Het is nieuw in de omgeving. Dan wil je dat toch ervaren.”

Ze moeten nog heel even geduld hebben. “6 augustus krijgen we de sleutel. Dan beginnen we met de opening voor een paar besloten groepen. Zo kunnen we onze procedures doornemen en het personeel inwerken. Vanaf 15 augustus gaan we dan open voor het grote publiek.”