Roosendaal

Kilometers afleggen in een kerstoutfit voor het goede doel en een record traplopen

Foto: Shutterstock

Laura Vermunt Laura Vermunt

Een foute kerstrui en kerstmuts in combinatie met hardloopschoenen vormen de ideale ingrediënten voor een Santa Run. Drie studenten van Fontys Sporthogescholen organiseren dit jaar twee runs in kerstsferen in Roosendaal. Eén sponsorloop voor de leerlingen van basisschool Lavoor in Roosendaal. En een obstakelloop, met recordpoging traplopen, voor leerlingen van het CIOS.

De studenten, Xander Tak, Meike van der Burg en Lorenzo van der Linden, lopen stage bij Partnership Roosendaal. Zij kregen twee opdrachten. Een kerstrun organiseren voor het goede doel en meer naamsbekendheid geven aan het nog in aanbouw zijnde Urban Sports- en Speelpark in de nieuwe wijk Stadsoevers in Roosendaal. “Het was nog wel even hectisch in verband met de lockdown, maar we hebben twee runs op kunnen zetten”, geeft Tak aan.

Lopen voor een goed doel

Het is de verwachting dat 200 tot 250 leerlingen aan de sponsorloop meedoen. “Zij krijgen een kerstmuts op en leggen in de gymzaal op hun eigen school een parcours af.” Op de klanken van vrolijke kerstmuziek zal de run een feestelijke invulling zijn van een gymles of activiteit tijdens de kerstviering. De organisatie bood de activiteit aan alle basisscholen en middelbare scholen in Roosendaal aan. “Er heeft maar één school aangegeven mee te willen doen. Dat is op wel jammer. Maar gezien de huidige situatie ook wel begrijpelijk”, zegt Tak.

Met de kerstgedachte in het achterhoofd, gaat het opgehaalde geld naar de English for Kids foundation (EFKF). Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen en jong volwassenen op het gebied van Engels taalonderwijs en wereldburgerschap in landen als Brazilië, Mozambique en Ghana.

Record traplopen

De obstakelrun vindt op donderdag 23 december plaats. Op het Urban Sports- en Speelpark lopen de deelnemers twee keer een rondje van ongeveer anderhalve kilometer. Tijdens de loop wil de organisatie een eerste record traplopen op de uitkijktoren in Stadsoevers vestigen. “De deelnemers gaan twee keer de uitkijktoren op en af en pakken zo dan twee keer het aantal trappen mee”, aldus Tak. De leerlingen zullen tijdens de afgelegde kilometers verschillende obstakels tegenkomen. “We maken gebruik van de dingen die hier al het park op zijn, zoals het freerun gedeelte. Daarnaast kunnen de deelnemers ook opdrachten krijgen, zoals jumping jacks en lunges.”

Er lopen 100 tot 120 leerlingen van het CIOS in Roosendaal mee. Maar er mogen ook mensen van buitenaf meedoen. “Hoe meer mensen er meedoen, hoe meer trappen er gelopen worden.” Als het aan Tak ligt, zal het record traplopen een jaarlijks terugkerend evenement worden. Met dit idee maken zij tevens kans op een prijs van Stadsoevers. Voor vijf beste ideeën voor de uitkijktoren is er een bedrag van tweeduizend euro beschikbaar.

Voor meer informatie over de obstakelrun kan er via de mail contact opgenomen worden met [email protected].