Hoogerheide

Kilometers gas- en waterleiding worden vervangen in Hoogerheide

Foto: © Nationale Beeldbank

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een groot deel van Hoogerheide gaat de komende maanden op de schop. Er moeten gas- en waterleidingen vervangen worden, omdat ze te oud worden. De werkzaamheden zijn opgedeeld in 10 fases. Alleen al in de eerste fase worden 850 meter waterleiding en 1.031 meter gasleiding vervangen. Dat is dus bijna 2 kilometer aan buizen.

Door: Bianca van Vugt

Aannemer BAAS begint halverwege september met het vervangen van gas- en waterleidingen in Hoogerheide. De gasleidingen zijn van staal en de meeste waterleidingen zijn van asbest-cement. Ze worden vervangen, omdat ze oud zijn. Als het nodig is, worden ook de aansluitingen van het gas en water bij mensen thuis vernieuwd. Hiervoor moet een deel van de straat worden opengebroken.

De werkzaamheden in Hoogerheide zijn opgedeeld in 10 fases. In de eerste fase wordt er bijna 2 kilometer aan leidingen vervangen: 850 meter waterleiding en 1.031 meter gasleiding. Er wordt gewerkt in de Edward Jennerstraat, het St. Lucasplein, Flemmingstraat, Pasteurstraat, Pr. Bernhardstraat en de Robert Kochstraat.

Inloopmiddag

BAAS gaat eerst vooronderzoek doen. Hiervoor graaft de aannemer proefsleuven op meerdere plekken. Pas daarna begint het bedrijf met de echte werkzaamheden. Omwonenden krijgen vooraf bericht van BAAS. Ook komt er vanaf woensdag 7 oktober een inloopmiddag waar je informatie kunt krijgen over de voortgang. Je kunt dan elke woensdag van 13.00 uur tot 16.00 uur terecht op het bouwdepot aan de Semmelweisstraat in Hoogerheide. Je kunt je vragen aan BAAS ook telefonisch stellen via 088-222.74.90 of per email via [email protected].