Hoeven

Kim Verhees (23) uit Hoeven is NS omroeper van het jaar geworden

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Kim Verhees (23) uit Hoeven mag zichzelf de beste treinomroeper van 2023 noemen. Met maar liefst 49 procent van de stemmen heeft de Hoevense de wedstrijd gewonnen.

Helemaal als een verrassing kwam de overwinning niet. Kim stond namelijk met een straatlengte voorsprong voor op de andere deelnemers. Donderdagmiddag ontving ze haar prijs op station Rotterdam Centraal.

Niet alleen de NS vindt dat Kim dé omroepstem van 2023 heeft. Ook op sociale media, waar ze regelmatig filmpjes plaatst met haar bijzondere accent, krijgt ze veel reacties. “Wow! Ik hoor geen verschil”, reageert iemand op een tiktokvideo. “Is dit echt?”, reageert een ander.

“Het is eigenlijk als een grap begonnen”, vertelde Verhees eerder deze maand aan ZuidWest Update. Ze zat namelijk eens samen met een vriend in de auto, toen ze de stem van een navigatie nadeed. “Dat vond hij erg goed klinken. Toen ben ik erachter gekomen dat het best accuraat klinkt.”

Prijs

Naast de eer wint Kim ook een reis voor twee naar Parijs. Met de trein natuurlijk. En ze is door haar deelname in één klap een stuk bekender geworden. De video die ze samen met de NS heeft gemaakt is namelijk bijna 15-duizend keer bekeken. Dat is een stuk meer dan de video’s van de andere deelnemers, die tussen de 9 en 11 duizend keer zijn bekeken.

Lees ook: Kim Verhees (23) kan NS-stem perfect imiteren: ‘Vrienden denken vaak aan mij als ze op het station staan’