Bergen op Zoom

Kinderboekenweek in bibliotheek Het Markiezaat

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Van 2 tot en met 13 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema Reis mee! Bibliotheek Het Markiezaat gaat ook op reis en zet voertuigen centraal rond het thema.

De Kinderboekenweek wordt geopend op woensdag 2 oktober. Op de Grote Markt in Bergen op Zoom staat dan een bijzondere oude bus van Stichting Veteraan Autobussen. Leerlingen van groep 5 en 6 van de basisscholen Anton van Duinkerken en De Grebbe stappen in de bus om een onvergetelijke reis te maken onder begeleiding van improvisatietheater Go! Impro.

De kinderen gaan vervolgens naar de bibliotheek voor een expeditie vol opdrachten over boeken en vervoersmiddelen. Ze worden begeleid door leesmediaconsulent Marjolein Brouwers.

Robots

Maar bibliotheek Het Markiezaat organiseert tijdens de Kinderboekenweek nog meer activiteiten. Roboteers van de groep Robotics-CCFZ laten op 4 en 5 oktober hun robots zien in de bibliotheek. Deze robots leggen zelfstandig een race- of lijnvolgbaan af. Op 5 en 12 oktober wordt ook een workshop robots bouwen gegeven voor iedereen vanaf 12 jaar. De kosten voor deze workshop bedragen 15 euro. De zelfgemaakte robots worden gepresenteerd tijdens een heuse robotshow op zaterdag 12 oktober.

Voorlezen

Tijdens de Kinderboekenweek wordt er ook voorgelezen. Op woensdag 2 en 9 oktober zijn peuters welkom van 10.30 tot 11.00 in de bibliotheek in Bergen op Zoom, Hoogerheide en Steenbergen. Tenslotte staat ook het Baby- tot Kleutercafé in het teken van de Kinderboekenweek. Saskia Bousie leest voor uit een bijzonder reisboek. Daarnaast vertelt ze over het belang van voorlezen. Het Baby- tot Kleutercafé is op 2 oktober in Steenbergen, 3 oktober in Bergen op Zoom en op 7 oktober in Hoogerheide.