Bergen op Zoom

Kindercentrum Le Garage heeft vervangers voor Stint al in huis

Redactie Redactie

Kindercentrum Le Garage in Bergen op Zoom heeft snel moeten schakelen na het verbod van de Stints op de openbare weg. De elektrische wagentjes waarmee kinderen van en naar school werden gebracht zijn na het ongeluk in Oss verboden door minister van verkeer en infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen.

De Bergse kinderopvang had drie Stints in gebruik, maar moet deze nu in de garage laten staan. “Na het ongeluk in Oss zijn we wel door blijven rijden omdat we er voor de volle honderd procent van overtuigd waren dat ze veilig waren”, zegt Ewout van den Berg, directeur van Le Garage. Inmiddels geldt er een verbod op de wagentjes en dat was voor de kinderopvang even schakelen. “We hebben een taxibedrijf bereid gevonden om de kinderen te brengen en op te halen. Ook zijn er medewerkers die met hun eigen auto rijden”, geeft Van den Berg aan.

Noodstop

In een Stint is ruimte voor tien kinderen. Het kindercentrum in Bergen op Zoom heeft drie Stints. “In principe moet je dus vervoer regelen voor dertig kinderen. Maar kinderen van 4 tot 8 jaar kunnen ook best een stukje lopen naar school”, gaat Van den Berg verder. Hij hoopt echter wel dat het verbod tijdelijk is. “Misschien met een kleine aanpassing, een noodstop bijvoorbeeld, dat we dan weer verder kunnen met de Stints.”