Putte

Kinderen basisschool Op Dreef ontbijten met burgemeester Adriaansen

Redactie Redactie

Burgemeester Steven Adriaansen heeft dinsdagmorgen ontbeten met de kinderen van basisschool Op Dreef in Putte. Hij deed dit in het kader van de week van het Nationale Schoolontbijt.

Het ontbijt met de burgemeester is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd gezond ontbijten.

Demy uit groep 8 geeft eerlijk toe dat ze niet elke dag start met een gezond ontbijt. “Soms ontbijt ik thuis. Niet zo heel vaak, maar wel als ik echt honger heb dan ontbijt ik wel. Soms heb ik er gewoon echt geen trek in.” 

Verantwoord eten

Burgemeester Steven Adriaansen schuift net als 250 collega-burgemeesters in het hele land aan bij de schoolkinderen om ze bewust te maken van een gezond ontbijt. “Er is heel erg veel verantwoord eten, zoals: bruin brood, kaas, appelstroop, pindakaas, komkommer en appels. De gedachte erachter is dat kinderen in de ochtend goed ontbijten, dat geeft veel energie om er tegenaan te kunnen. Je ziet in de klassen dat een groot gedeelte van de kinderen nog steeds niet eet in de ochtend. Dat is hartstikke jammer en daarom is het toch goed dat het schoolontbijt er is.”

Het Vergeten Kind

Aan het eind van het ontbijt betaalde Adriaansen symbolisch voor zijn ontbijt met een donatie aan Het Vergeten Kind. Dat is dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. De stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Deze kwetsbare kinderen moeten weer rust en aandacht vinden zodat ze zich op de toekomst kunnen richten. De leerlingen van groep 8 namen de cheque van €100,- in ontvangst.