Woensdrecht

Kinderen in de startblokken voor textielrace

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Heb je thuis nog een kapotte jas of een te krappe broek liggen? Basisschoolleerlingen die meedoen aan de textielrace komen het graag bij je ophalen. Dat is niet alleen heel makkelijk en duurzaam, maar de kinderen kunnen er ook nog eens een schoolreisje mee winnen. Maandagochtend was de aftrap van de textielrace.

De aftrap vond maandag plaats op basisschool Fortuna in Woensdrecht (voorheen De Poorte). Wethouder Thierry de Heer en Saver-directeur Pascal de Klerk legden het belang van recyclen uit en gaven tips en succeswensen.  Edith van der Riet van Race Against Waste gaf vervolgens een uur durende gastles.

Fortuna is een van de negen scholen die meedoet aan de textielrace. De leerlingen van die scholen leren met de actie alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Dat de textielrace grote gelijkenissen vertoont met de e-waste race van vorig jaar is geen toeval. Achter het initiatief zit dezelfde organisatie Race Against Waste, die wederom samenwerkt met De Kringloper/Saver.

Van 6 tot en met 30 juni kunnen mensen die in de buurt van een deelnemende school wonen gratis textiel laten ophalen. Ze moeten daarvoor een online formulier invullen op de website textielrace.nl. Het ingezamelde textiel wordt hergebruikt, met minder milieuschade als gevolg.

Wil je weten of er een deelnemende school in jouw omgeving is, dan kun je je postcode invullen op de website textielrace.nl. Deelnemende scholen zijn: Fortuna, El Feth, Petrus en Paulus, De Zonneberg, De Noordster, Anton van Duinkerken, De Welle, De Kreek, Sint Maarten. Zij maken door mee te doen kans op een geheel verzorgde schoolreis.