Bergen op Zoom

Kinderen sporten samen bij de Bergse Kinder Sportweek: ‘Ik wil graag fit zijn!’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een hele week lang sporten tientallen kinderen mee met de Bergse Kinder Sportweek, georganiseerd door De Fitfabriek. Het is de eerste keer dat De Fitfabriek de sportweek voor kinderen organiseert. “Dit is echt een week vol feesten, gezond eten en natuurlijk sporten.”

Dinsdag was de club kinderen in het bos te vinden. “‘s Ochtends spelen we levend stratego, en in de middag kunnen de kinderen klimmen in het Klimbos”, vertelt organisator Genora Piepenbroek.

Vooral dat klimmen vinden de kinderen erg gaaf. “In bomen klimmen is echt mijn favoriete spel”, bekent een meisje. Die activiteit is ook de favoriet van Genora. “Dat doe je normaal gesproken niet zomaar. Zoiets is dan toch wel speciaal.”

Noem het maar op en we doen het.

Naast spelen in het bos gaan de kinderen zwemmen, op de fiets naar het centrum voor het spel Crazy 88, waarbij ze allerlei opdrachten uit moeten voeren. “Noem het maar op en we doen het, het is echt van alles.”

Donderdag is wel een hele speciale dag, dan mogen de kinderen namelijk blijven slapen. “Maar dat doe ik niet hoor”, zegt een jongen in een oranje T-shirt. “Ik wil namelijk gewoon fit zijn vrijdag.” Een meisje dat wel blijft slapen hoeft niet perse fit te zijn. “Ik weet nog niet of ik dan op tijd naar bed ga hoor.”

Het is een zware, maar superleuke week.

De Fitfabriek organiseert het hele jaar door activiteiten voor kinderen op woensdagmiddagen. “We organiseerden al wel wat losse activiteiten in de zomer vakantie, en in Halsteren hadden ze al zo’n sportweek. Dat wilden wij ook graag gaan doen. Zo is dat eigenlijk tot stand gekomen”, vervolgt Genora. “Een zware week, maar superleuk om zo met die kids bezig te zijn.”