Bergen op Zoom

Kinderen zamelen weer kerstbomen in voor kans op prijs

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Kinderen in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat kunnen weer proberen een prijs te winnen door kerstbomen in te zamelen. De kerstbomen kunnen woensdag 8 januari worden ingeleverd.

De jaarlijkse kerstbomeninzameling in de gemeente Bergen op Zoom is weer begonnen. Kinderen kunnen de ingezamelde kerstbomen woensdag 8 januari tussen 13.00 uur en 16.00 uur inleveren. Dat kan op 20 plaatsen in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat. De complete lijst kun je hier vinden.

Prijzen voor meeste bomen én beste foto’s

Kinderen die kerstbomen inzamelen kunnen een prijs winnen. Dat kan op 2 manieren. Allereerst door stempels te sparen. Voor elke boom die je inlevert bij een verzamelplek krijg je een stempel. De 3 teams met de meeste stempels winnen een prijs. Maar je kunt ook een prijs winnen als je maar 1 boom inlevert, of zo maar een paar bomen. Dat is de tweede manier. Hiervoor moet je een leuke foto maken van jezelf of je team op de verzamelplek. De 3 leukste foto’s winnen ook een prijs.

De stempelkaarten en de foto’s moet je uiterlijk maandag 13 januari ingeleverd hebben. De foto’s kun je mailen naar [email protected]. De stempelkaarten kun je afgeven in het Stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom of bij de infobalie van Intratuin Halsteren aan de Halsterseweg 65a in Halsteren. Opsturen mag ook: Gemeente Bergen op Zoom, t.a.v. Kerstbomen, Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom.

Kerstbomen hergebruiken als compost

Op woensdag 15 januari is de prijsuitreiking. Dat gebeurt bij Intratuin Halsteren. Je kunt jezelf aanmelden voor de wedstrijd op de website van Natuurpodium Brabantse Wal. Daar vind je ook alle regels, data en inleveradressen.

De kerstboominzameling wordt georganiseerd door Natuurpodium, Stadlander en Intratuin in samenwerking met wijkcommissies. Ze willen de woonomgeving schoon houden en de kerstbomen hergebruiken door er compost van te maken.

Als er geen kinderen langs de deur zijn gekomen om je kerstboom op te halen, kun je hem ook zelf inleveren. Je kunt hem in de groene container doen, of naar de Milieustraat brengen. Je mag de kerstboom niet op straat laten liggen.