Bergen op Zoom

Kledingbank Bergen op Zoom geopend: ‘Een aanwinst voor de stad’

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Mensen met een laag inkomen kunnen vanaf nu acht kledingstukken per maand komen uitzoeken bij de kledingbank in Bergen op Zoom. Woensdagmiddag werd de kledingbank officieel geopend door wethouder Dominique Hopmans.

De kledingbank Bergen op Zoom is een initiatief van Curio Internationale schakelklas (ISK) en Stichting De Kringloper. Ook in de gemeenten Halderberge, Roosendaal en Rucphen zijn kledingbanken. “We zijn ongeveer een jaar geleden begonnen met een aanpak armoedeverzachting”, legt wethouder Hopmans uit. “Daarin hebben we een aantal maatregelen op een rij gezet, die bij zouden kunnen dragen aan het doel van het verzachten van de armoede. De kledingbank stond eigenlijk ergens bovenaan het lijstje. We zijn in contact gekomen met Natascha, de trekker daarvan.”

Kledingbank

Bij de kledingbank hebben inwoners met een laag inkomen de mogelijkheid om gratis acht stuks kleding per maand, per persoon te komen uitzoeken. Niet alleen mensen met een laag inkomen hebben profijt van de kledingbank. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben er namelijk de mogelijkheid om in een beschermde omgeving werkervaring op te doen. En het mes snijdt niet aan twee, maar zelfs aan drie kanten, zegt Natascha van Ineveld van stichting De Kringloper. “Want we hebben te maken met mensen die kunnen wennen aan een arbeidsritme. Mensen met een kleine beurs die kleding kunnen halen. Maar daarnaast een hele belangrijke, want we zitten in het pand van Curio: Jongeren die hier in school praktijklessen kunnen volgen.”

De kledingbank is gevestigd in het pand van Curio ISK aan de Drebbelstraat 20 in Bergen op Zoom. Het is alle werkdagen geopend van negen tot 12 uur.

Lees ook: Menigte voor net geopende Kledingbank: ‘Helaas veel behoefte aan’