Huijbergen

Kloostervijver in Huijbergen wordt in ere hersteld

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

De kloostervijver in Huijbergen wordt in ere hersteld. De vijver is de laatste jaren wat verwaarloosd. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht heeft ingestemd met de herstelwerkzaamheden. Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang.

Onder toeziend oog van wethouder Jeffrey van Agtmaal wordt door de werklui de vijver schoongespoten met een hoge drukspuit. Het opknappen is een wens van de bewonersvereniging Ste. Marie en verschillende inwoners van Huijbergen. “De vijver wordt nu helemaal schoongemaakt. Daarna worden alle scheuren die erin zitten hersteld. Vervolgens wordt de vijver waterdichtgemaakt met behulp van een coating”, vertelt de wethouder.

Belangrijk voor het dorp

Al meer dan vier jaar lang maakt Fons Vleghels zich hard voor het herstel van de vijver. Dat het nu dan zover is maakt de inwoner van Huijbergen erg trots. “Ik vind het geweldig”, vertelt Vlegels. De vijver is erg belangrijk voor het dorp, dat ziet ook wethouder Van Agtmaal. “Ik kom zelf ook uit Huijbergen en ik weet wat de kloostervijver betekent voor het dorp en de gemeente.”

De werkzaamheden zijn nu in volle gang. De gemeente trekt voor het herstel een kleine 36-duizend euro uit.