Roosendaal

Knelpuntenfonds moet problemen rond spoor Tolberg oplossen

Regelmatig is de spoorwegovergang aan de Willem Dreesweg langdurig dicht vanwege een storing

Redactie Redactie

Een delegatie van SP Noord-Brabant trok zaterdag 16 februari samen met SP Tweede Kamerlid Cem Laçin naar Roosendaal om met eigen ogen de lokale problemen rond het spoor en spoorwegovergangen in de wijk Tolberg te bekijken.

Al enige tijd is bekend dat de wijk Tolberg meerdere malen zo goed als onbereikbaar was doordat een defecte trein de spoorwegovergang, de belangrijkste toegangsweg tot de wijk, blokkeerde. Daarnaast zijn de spoorbomen met grote regelmaat dicht door storing.

Verschillende politieke partijen in Roosendaal hebben deze problemen al verschillende keren aangekaard, maar oplossingen komen er niet. “Dit komt de veiligheid uiteraard niet ten goede”, zegt Cem Laçin van de SP. “Intensief gebruik van het spoor, kan alleen als ook maatregelen worden genomen om overlast voor omwonenden te beperken.”

Geld is het probleem

Maarten Everling, lijsttrekker SP Noord Brabant, zegt dat het vaker in Noord-Brabant voorkomt, maar dat een oplossing steeds lang op zich laat wachten: “Geld blijkt keer op keer het probleem te zijn. Omwonenden zijn daarvan de dupe, dat kunnen we toch niet op zijn beloop laten? Daarom stellen wij een fonds voor om knelpunten rond het spoor en spoorwegovergangen snel aan te kunnen pakken.”

Knelpuntenfonds

Het Knelpuntenfonds Spoorwegen moet oplossing bieden aan problemen die omwonenden met name rond spoorwegovergangen ervaren. Veiligheid, bereikbaarheid en het verminderen van (verkeers)overlast zijn belangrijke uitgangspunten voor de SP. Wanneer het Knelpuntenfonds er komt is nog niet bekend.

Lees ook: Weer geen communicatie over storing overweg Tolberg