Roosendaal

Komen er mestfabrieken aan de Atoomweg en op het industrieterrein Borchwerf II in Roosendaal?

Stapel mest

Foto: © Pixabay

Kitty Joachems Kitty Joachems

Raadsleden Alex Raggers en Jos Heeren van de VLP Roosendaal laten vandaag in een brief aan het college weten dat er een kaart zou zijn uitgelekt waarop te zien is waar mestfabrieken kunnen komen in Noord-Brabant. Onder de markeringen zijn ook twee locaties in Roosendaal. Het zou gaan om de Atoomweg en een locatie op het industrieterrein Borchwerf II.

Door: Kitty Joachems

De locaties zouden door de Provincie Noord-Brabant zijn aangewezen aan de hand van een inventarisatie die door een stuurgroep tot stand is gebracht. Volgens de provincie zijn de stippen op de kaart willekeurig geplaatst door de vormgever. Toch leidt het nieuws tot onrust in de provincie Noord-Brabant.

Vragen

De VLP-fractie is verbaasd over het feit dat het college hierover niets gemeld heeft aan de gemeenteraad en vraagt dan ook of zij deze kaart kennen en of het klopt dat de genoemde twee locaties in Roosendaal zijn aangemerkt voor mogelijke mestverwerking. Raggers en Heeren willen weten of de gemeente door de provincie betrokken is bij het verkennen van mogelijke locaties en wat deze ontwikkelingen betekenen voor een biomineralenfabriek aan de Potendreef.

 

Lees ook: PvdA vreest mestinvasie West-Brabant