Wouw

Komend voorjaar wordt de Molensingel in Wouw veiliger en gaat de snelheid omlaag naar 30 km

de Molensingel in Wouw

De Molensingel in Wouw

Kitty Joachems Kitty Joachems

De Molensingel in Wouw lijkt soms net een racebaan, vinden buurtbewoners. Volgens hen raast er elke minuut wel een auto met hoge snelheid voorbij. Na een petitie die getekend werd door driehonderd inwoners, raadsvragen van de VLP en een unaniem aangenomen motie in juli vorig jaar startte een werkgroep met de voorbereidingen. Maar de gemeente neemt niet alle aanbevelingen over.

De samenwerking tussen de werkgroep en de gemeente verliep goed. De werkgroep maakte, in overleg met een verkeersdeskundige van de gemeente Roosendaal, een ontwerp van de vernieuwde Molensingel. Het doel is de Molensingel veiliger te maken en de maximale snelheid te verlagen naar 30 km per uur. “Veel van de suggesties en aanbevelingen zijn overgenomen door de gemeente. Maar het gepresenteerde plan is op enkele cruciale punten toch anders”, schrijft Eric de Regt. Het VLP-raadslid stelde al eerder vragen aan het college over de veiligheid van de Molensingel. Nu klimt hij dus opnieuw in de pen.

Lees ook: VLP maakt zich zorgen om Molensingel in Wouw: “Soms net een racebaan”

Twee basisscholen

De verschillen waar De Regt op doelt zitten vooral in de inrichting van het kruispunt Molensingel, Kloosterstraat, Kromveld. De werkgroep krijgt daardoor de indruk dat doorstroming belangrijker is dan veiligheid. “Dat kan niet de bedoeling zijn”, zegt De Regt. “Aan weerskanten van de Molensingel staat een basisschool. De Baayaert aan de ene kant, De Stappen aan de andere kant. Daar steken dus dagelijks veel kinderen over”, legt De Regt uit. Veiligheid boven alles, vinden zowel de werkgroep als De Regt.

Opnieuw met elkaar in gesprek

Met zijn vragen wil De Regt bereiken dat de gemeente in overleg gaat met de werkgroep over de verschilpunten. In een telefonisch interview in Het Fractiehuis op ZuidWest FM zegt hij er goede hoop op te hebben dat de gemeente nog een keer serieus wil kijken naar de haalbaarheid van de ingebrachte suggesties van de werkgroep. Inmiddels heeft de gemeente hier positief op geantwoord.

Voorjaar 2023

Naar verwachting worden de werkzaamheden uitgevoerd in het tweede kwartaal van 2023. De gemeente houdt daarbij een slag om de arm. Ze zijn onder andere afhankelijk van eventuele werkzaamheden van Enexis. Ook de werkzaamheden met betrekking tot rioolvervanging in de Graaienhil hebben invloed op de startdatum omdat deze onder de Molensingel doorgaat naar de Landeweel.

Luister hier naar het hele interview met Eric de Regt (VLP) in het Fractiehuis op ZuidWest FM (op dat moment was het antwoord van de gemeente nog niet bekend)

Lees ook: Gemeente: Molensingel in Wouw is ontsluitingsweg en moet verkeer vlot af kunnen voeren Lees ook: Driehonderd Wouwenaren eisen dat ‘racebaan’ Molensingel wordt aangepakt