Hoogerheide

Koningsdag in gemeente Woensdrecht: versierde fietsen, kip Curry en het Ostrechts lintje

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De zonovergoten Koningsdag heeft na twee jaar eindelijk weer voor een hoop plezier en gezelligheid gezorgd in de gemeente Woensdrecht. In ieder dorp zijn verschillende activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud.

In Hoogerheide startte de dag op het Dokter van de Karplein. Onder muzikale begeleiding fietsten en stepten tientallen kinderen op hun versierde tweewielers door de straten van Hoogerheide. De kinderen (en hun grote helpende handen) hadden erg hun best gedaan om zo groots mogelijk uit te pakken met versieren. Zelfs de allerkleinste deden mee in bijvoorbeeld een kleurrijk versierde bolderkar. De tocht eindigde op het Readthuysplein, waar de prijsuitreiking was en alle kinderen een lootje kregen voor de loterij.

Om twaalf uur opende het Brabantse Wal Festival weer haar deuren en was het tijd voor de Kindermiddag. Speciaal hiervoor zijn Woezel en Pip en Thomas de Trein afgereisd naar het festivalterrein. Tegelijkertijd begon de vrijmarkt, gevolgd door de GOldberg challenge en het Rad van Avontuur.

Kip Curry in Huijbergen

Het bestaat écht, een kip die gedachte kan lezen! Bezoekers van de Kloek in Huijbergen hebben dat woensdagochtend met hun eigen ogen kunnen aanschouwen. Jo de Rijck kwam samen met zijn kip Curry afgereisd vanuit België om dit te laten zien. Jo koos een bezoekster uit het publiek, die hij vervolgens vier willekeurige woorden op liet schrijven. Daarna kwam de witte hen het podium op. Aan haar de taak om te raden aan welk opgeschreven woord de vrouw dacht. Wonder boven wonder had Curry het geraden, mevrouw dacht inderdaad aan Oranje Bitter!

Vooraf aan het spetterende optreden van Jo was er een hoedenwedstrijd. Kinderen uit Huijbergen hadden hun ziel en zaligheid gestoken in het maken en versieren van de mooiste hoed. Die keuze was heel moeilijk, waardoor alle deelnemertjes een mooie prijs hebben gekregen. ‘s Middags was er een Argentijnse high wine.

Ostrechts Lintje

In Ossendrecht was er een bijzonder moment. Het halve dorp liep samen met het college van de gemeente Woensdrecht in een stoet naar Piet en Jaan Mathijssen. Ter ere van alle jaren inzet voor ‘hun’ dorp hebben zij het Ostrechts Lintje gekregen. Een emotioneel moment voor de familie Mathijssen, omdat Piet terminaal is. Het was voor hen dan ook een mooie verrassing en een grote blijk van waardering.

Daarna was het tijd voor de vrijmarkt en oud-Hollandse spelletjes voor de kinderen, terwijl de ouders genoten van de zon en een biertje op het terras.

Putte

In Putte werden een dag eerder maar liefst drie Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Ook vandaag was het weer feest in Putte. Daar reden kinderen met hun versierde fietsen door het dorp en was er ‘s middags een kleedjesmarkt en een springkussenfestijn.