Roosendaal

Koninklijke onderscheiding voor Ad van Wesel

Ad van Wesel neemt zijn Koninklijke onderscheiding in ontvangst. Foto: Gemeente Roosendaal

Laura Vermunt Laura Vermunt

Ad van Wesel is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Woensdagmiddag reikte Burgemeester Han van Midden de Koninklijke onderscheiding uit. De 77-jarige Van Wesel kreeg de onderscheiding voor onder andere zijn inzet binnen de museumwereld en het ondernemingsleven, waar hij tal van bestuursfuncties op zijn naam heeft staan.

Zo was hij bestuurslid van de Stichting De Ghulden Roos. Hier bemoeide hij zich actief met de dagelijkse exploitatie van Museum Tongerlohuys. Ook was hij betrokken bij de verdere professionalisering van het museum. Maar Van Wesel deed nog veel meer. Vanaf 1996 was hij initiatiefnemer en bestuurslid van de steunstichting Vrienden van Museum Tongerlohuys en vanaf 2013 maakte hij acht jaar lang deel uit van het bestuur van de stichting Museumfonds Van Hasselt. Vanaf 2012 zat in hij de gemeentelijke Adviescommissie Museumfunctie.

Belangrijk voor ondernemers

Ook in de ondernemerswereld speelde Van Wesel een belangrijke rol. Hij betekende veel voor de ondernemers in de Roosendaalse binnenstad en winkelcentra in de wijken. Hij was medeoprichter, bestuurslid en voorzitter van de Federatie Ondernemersbelangen Roosendaal. Daarna vervulde hij de rol van vice-voorzitter van de Roosendaalse Ondernemers Federatie. Hij heeft een enorme bijdrage geleverd aan de verbetering van het Roosendaalse ondernemingsklimaat. Zo was hij ook bestuurslid en vice-voorzitter van de Ondernemingsvereniging Winkelcentrum Binnenstad en bestuurslid van de VVV in Roosendaal.

Daarnaast was hij vanaf 1995 tot 2004 lid en bestuurslid van de AP/ID groep, Commissaris en President Commissaris van Gepea Retailservices. Dit deed hij geheel vrijwillig. In de periode daarvoor was hij groepsvertegenwoordiger/bestuurslid van de inkoopcombinatie Alliance Pandora (Samen Sterk te Breda) dat opging in Gepea en van Inkoopcombinatie/Groothandel voor de Gemengde Branche in Zevenaar, waaruit Gepea is voortgekomen.

Loyaal

Los van de bestuursvergaderingen verrichte hij ook nog verschillende andere taken. Zo was hij voorzitter van de Gebra en van het opleidingsinstituut Stivo. Deze instelling loodste hij als bestuurder door een moeilijke periode heen. Dit laat zien dat hij al die jaren steeds de verantwoordelijkheid droeg in het belang van de collega’s uit de branche. Van Wesel wordt geprezen om zijn loyale en bestuurlijke inzet en zijn bereidheid om verantwoordelijkheid te dragen.

Op dit moment is Van Wesel bestuurslid van de Stichting Kerkelijke Instelling De Kapelberg, een functie die hij sinds 1981 uitvoert.