Wouw

KPJ Wouw maakt zich weer klaar voor Trekkertrek

Trekkertrek 2022 | Foto: KPJ Wouw.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Aanstaande zondag vindt Trekkertrek Wouw, georganiseerd door KPJ Wouw, weer plaats. Dit jaar weer terug op hun vertrouwde plekje aan de Westelaarsestraat in het buitengebied van Wouwse Plantage.

Vorig jaar moest de KPJ onverwachts uitwijken naar Kruisland vanwege de doorkomst van de Vuelta langs hun vaste plekje in Wouwse Plantage. “Maar nu houden we de trekkertrek weer lekker op ons vertrouwde plekje”, vertelt KPJ-bestuurslid Romy Verhoeven.

De klassementen

Er worden zondag achttien verschillende klasses gereden. “Denk hierbij aan de landbouwklasse en de sportklasse.” In de landbouwklasse rijden trekkers mee die gewoon nog gebruikt kunnen worden voor agrarisch werk. Aan deze trekkers is dus niets gesleuteld en veranderd. Trekkers die meedoen aan de sportklasse zien eruit als echte trekkers en rijden gewoon op diesel, maar ze zijn vaak onder de motorkap flink onder handen genomen. Het vermogen van zo’n trekker is vaak drie tot tien keer groter dan die van een ‘normale’ trekker.

Dit jaar doen er maar liefst 210 deelnemers mee. “Binnen een paar dagen zaten we al helemaal vol! Inschrijven is dus niet meer mogelijk.” Voor de kleine sporters is er een heuse traptrekkerrace.

Afterparty

Om 12 uur ‘s middags openen de poorten van het evenement. “En na de trekkertrek hebben we ‘s avonds nog een kleine afterparty voor de liefhebbers”, vervolgt Romy. “Het wordt keigoed weer, dus we verwachten een grote opkomst en we gaan er vanuit dat het een top dag wordt. We hebben er als organisatie echt heel veel zin in om weer een top evenement neer te zetten.”

Lees ook: Ondanks uitdagingen dit jaar weer een ouderwetse Trekkertrek van KPJ Wouw: ‘Het is ons gelukt’