Roosendaal

KPO Kindcentrum de Vlindertuin officieel geopend

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Er was in Roosendaal al Basisschool De Vlindertuin en vanaf nu zijn alle voorzieningen echt één geworden in het nieuwe kindcentrum met dezelfde naam. In het bijzijn van alle kinderen, het personeel en genodigden is de locatie vrijdag feestelijk geopend.

Aan de Rector Hellemonsstraat in Roosendaal is vrijdagochtend door Stichting Katholiek Primair Onderwijs Roosendaal (KPO) het nieuwe Kindcentrum De Vlindertuin gepresenteerd. Waar voorheen de Brede School Zwanehof zat, is een nieuwe start gemaakt. Eigenlijk is vooral vorm gegeven aan een samenwerking die al vijftien jaar bestond, op een wijze waarbij de kinderen van nul tot en met veertien jaar nog meer centraal staan.

Eén team

Door er één groot team van te maken wordt het makkelijker om snel te signaleren wat voor een kind individueel belangrijk is en daar op in te spelen. Zowel direct als voor de komende jaren. Er is al een leerlingenraad en ook op andere momenten mogen kinderen meedenken en praten over belangrijke onderwerpen. Niet alleen over lessen maar tevens over zaken als naschoolse activiteiten.

Feestelijke eerste dag

Natuurlijk moest de nieuwe start gevierd worden en dat is vrijdagochtend gebeurd. Met een presentatie voor de volwassen maar natúúrlijk waren er daarnaast vooral ook volop vrolijke activiteiten. Die zijn deels door de kinderen zelf bedacht.