Bergen op Zoom

Krijnen (Samen0164) wil aandacht voor monumenten: ‘Herstel Gevangenpoort duurt te lang’

De schade aan het hek is na vier maanden nog niet hersteld.

Han Verbeem Han Verbeem

Het Bergse raadslid Reinoud Krijnen (Samen0164) ergert zich aan de manier waarop het gemeentebestuur omgaat met de monumenten in de binnenstad. Zo zou het oude stadhuis op de Grote Markt al lange tijd niet meer in de schijnwerpers staan en steekt het gebouw somber af tegen andere gebouwen op het plein. “Wanneer wordt het stadhuis wél in het zonnetje gezet”, schrijft Krijnen in een brief aan het college. Ook het herstel van de schade aan de Gevangenpoort laat volgens hem te lang op zich wachten.

Het college moet meer oog hebben voor de historische monumenten, schrijft Krijnen. “Het zijn pareltjes waar we als samenleving trots op zijn en niet alleen de warmte geven aan de stad, maar ook van grote toeristische waarde zijn.” Ondanks de leegstand geven deze panden kleur en karakter aan de binnenstad, aldus het raadslid.

Hekwerk

Ook de schade aan het hekwerk van de Gevangenpoort is de fractie Samen0164 een doorn in het oog. Een vrachtwagencombinatie zou in december vorig jaar het hek kapot hebben gereden. Het herstel is na vier maanden nog steeds niet geregeld, constateert Krijnen. Bij navraag bij de gemeente blijkt dat het hier om een verzekeringskwestie gaat. Volgens een gemeentewoordvoerder is de kwestie nagenoeg afgehandeld en zou het herstel nog dit voorjaar kunnen beginnen.