Roosendaal

Kunstenaar Frank Roks achter de ramen tijdens flaneerexpositie

Maarten Elst Maarten Elst

Zeg, wa kost da?“. Kunstenaar Frank Roks van 2CREA8 in Roosendaal heeft zijn schildersezel en pronkstukken in de etalage gezet. Nu zijn toonzaal niet geschikt is om veel mensen te ontvangen, wil hij met een ‘schilderijenprostitutie-expositie’ op een creatieve manier geïnteresseerden alsnog van zijn kunst laten genieten. Zelf zal hij ook plaatsnemen in de etalage en kunnen potentiële klanten bij hem aankloppen voor een verzoekje. “Een ludieke manier om tegelijkertijd de functie van de Brugstraat te verbeteren”, aldus Frank Roks.

Corona-tijd dwingt tot creatief aanpakken, zo merkte Frank en Karin Roks van atelier 2CREA8 aan de Brugstraat in Roosendaal. Het tweetal heeft in de afgelopen de nodige kunstwerken gemaakt en wil het maar al te graag laten zien aan alle Roosendalers. Een probleem: veel ruimte om veel geïnteresseerden te ontvangen is er niet.

Achter het raam

Er zat volgens Frank Roks niks anders op dan maar achter het raam te gaan zitten. “Dan maar in de prostitutie”, zegt hij met een knipoog. “We hebben een expositie gepland. In de coronamaanden hebben we het atelier opgeknapt, genoeg werken laten zien. De meeste van onze kunstwerken zijn Roosendaals getint, zo hebben we ook een mooi portret van de nieuwe burgemeester Han van Midden in het midden van de nieuwe expositie opgehangen.”

Lichtpuntjes

“Het is de bedoeling dat belangstellenden al flanerend door de Brugstraat voor onze etalage stil blijven staan en daar de kunstwerken en teksten (er zal genoeg te zien zijn) kunnen aanschouwen”, vervolgt Roks. “De Brugstraat is al een tijdje niet meer de straat met het juiste imago. Met onze expositie hopen we weer voor de nodige lichtpuntjes te zorgen.”