Geen regio geselecteerd

Kunstwerk Tussenstop nu al onder de graffiti

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het nieuwe kunstwerk Tussenstop aan de Halsterseweg is nu al volgekalkt met graffiti. Op foto’s die het CDA Bergen op Zoom plaatste op Facebook is te zien dat het kunstwerk aan zowel de voor- als achterkant onder de graffiti zit.

Het kunstwerk staat er pas een paar weken en vervangt het vervallen geluidsscherm aan de Halsterseweg en Randweg-Noord. Voor veel mensen was het oude scherm een doorn in het oog. Het kunstwerk is ontworpen door het kunstenaarsduo Polylester uit Amsterdam.

Enkele jaren geleden werd er een start gemaakt met het project wat geleid wordt door Stichting KidOR. Zij kreeg van de gemeente Bergen op Zoom de opdracht een kunstuiting te realiseren in de wijken Meilust, Tuinwijk en Noordgeest. Er werd uiteindelijk gekozen voor het vervallen geluidscherm aan de Halsterseweg. De feestelijke onthulling van ‘Tussenstop’ staat gepland voor vrijdag 3 november. De vraag is of voor die tijd de schermen weer schoongemaakt zijn.

CDA Bergen op Zoom heeft inmiddels laten weten vragen te stellen aan het College van B&W. De partij wil graag weten of het kunstwerk goed reinigbaar is en of de schermen in de toekomst wel langs de gehele randweg moeten komen.

 

Foto: CDA Bergen op Zoom (Facebook)