Roosendaal

La Vuelta Holanda maakt dit jaar van Roosendaal dé wielergemeente in West-Brabant

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Roosendaal wordt het wielerhart van West-Brabant, meldt de gemeente in een persbericht. Daar gaat La Vuelta Holanda voor zorgen. wethouder René van Ginderen gaf er gisteren het startsein voor en het Wielerplatform heeft op feestelijke wijze het welbekende doorkomstbord onthuld.

Roosendaal is blij de startlocatie te mogen zijn, legde de wethouder uit. Het wordt gezien als een mooie samenwerking en als een perfecte start voor alles wat er staat te gebeuren op wielergebied. En dat is het nodige. Meerdere zomerse wielerevenementen en het wielercafé maken de gemeente dit jaar tot hét kloppende wielerhart van West-Brabant.

Het gaat om de 75e editie van de Ronde van Spanje, La Vuelta, en die begint dus in Nederland. Dat is best bijzonder, omdat de koers slechts drie keer eerder buiten Spanje startte. Tijdens de derde etappe op zondag 21 augustus koersen de renners door Wouwse Plantage en Roosendaal. Wethouder Van Ginderen: “La Vuelta Holanda is een sportief en bijzonder feest voor iedereen in Roosendaal; jong en oud.” De gemeente Roosendaal wil er met alle inwoners, verengingen, scholen, instellingen en bedrijven een mooi feest van maken.

De Boulevard kleurt Rood

De Boulevard in Wouwse Plantage is dé plek om de doorkomst te bekijken. Die gaat daarom helemaal rood kleuren, als het aan de organisatie ligt. Er is dan van alles te beleven en er komt een groot scherm om de koers goed te kunnen volgen. Ook lang daarvoor zijn er al activiteiten, zoals 100 dagen voor de start een wielercafé in theater De Kring. Met een quiz, herinneringen van gasten als Hennie Kuiper en Jeroen Blijlevens, muziek, een nieuw boek van John van Ierland en een vooruitblik op het WK Veldrijden in Hoogerheide.

Maar liefst 100 dagen feest

De organisatie van La Vuelta wil ervoor zorgen dat het 100 dagen feest blijft. Er komen allerlei activiteiten, voor een deel zelfs in Spaanse sferen. Een ervan is ‘21 etapas de Nisipa’, een doorkomst in het Openlucht Theater in Nispen. Denk aan zingen, dansen, Spaans eten en een wielerquiz. Natuurlijk komt de jeugd eveneens aan bod. Bij bijna alle evenementen zijn er speciale activiteiten voor hen. Daarnaast is er een ‘dikke banden race competitie’ waarbij de kans maken op de titel ‘Talent van Roosendaal’.

Volop te beleven dus. De organisatie staat bovendien open voor andere leuke ideeën. Wie denkt nog een mooi plan te hebben voor een activiteit tijdens die 100 dagen kan dat via  www.evenementenloketroosendaal.nl melden.