Roosendaal

Laatste steen HUIS van Roosendaal gelegd door wethouder Lok: ‘Best content mee’

Sven de Laet Sven de Laet

Nog even en dan is ‘ie klaar: het nieuwe stadskantoor van Roosendaal. Vrijdag werd een bijzondere mijlpaal gevierd voor het gebouw. Wethouder Cees Lok kreeg daar de eer om de allerlaatste steen te leggen.

“Het is voor 95 procent af”, vertelt Lok trots. Dat klinkt voor de leek misschien wat optimistisch, aangezien de binnenkant van het HUIS van Roosendaal nog praktisch leeg is. “Maar dan moet je hier over twee weken eens kijken. Dan ziet alles er heel anders uit”, verzekert de wethouder.

We zijn hier jaren geleden mee begonnen. Dan wil je het ook afmaken.

En daar is ‘ie best trots op. “Dankzij een slimme strategie met alle partners, liggen we nog altijd op schema. Ook in deze gekke tijd.” Maar ook voor Lok zelf heeft het project een bijzondere betekenis. Na de verkiezingen in maart verlaat hij de Roosendaalse politiek en dus is de renovatie van het stadskantoor een van zijn laatste kunstjes. “We zijn hier al jaren geleden mee begonnen. Dan wil je het ook afmaken.”

Dat lijkt te gaan lukken. De opening staat nu gepland voor 10 maart. “Maar tegen die tijd zullen we iedereen nadrukkelijk informeren. Dan kan iedereen een kijkje komen nemen.”

Bij dat kijkje zullen ze de wethouder waarschijnlijk ook nog tegenkomen, zij het niet in levenden lijve. Op de laatste steen, die vrijdag werd gelegd, is zijn naam vereeuwigd. “Ik moet toegeven: daar ben ik best content mee.”

Lees ook: Raamkozijnenvloer en radiatorfietsenrek, recycle-stadskantoor bijna klaar Lees ook: Duurzame hekken omheinen bouwterrein HUIS van Roosendaal: “Willen oud en nieuw hier vieren”