Roosendaal

Lantaarnpaal omver gereden, maar laten liggen: gewonde en schade aan auto en scooter

Foto: Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een auto en een scooter hebben woensdag schade opgelopen bij een botsing met een lantaarnpaal die op de weg lag. Dat was op de Ettenseweg in Roosendaal. De scooterrijder is ook lichtgewond geraakt. De lantaarnpaal was omver gereden door een onbekende en lag dwars over de weg.

Een automobilist reed in de nacht van dinsdag op woensdag over de Ettenseweg in Roosendaal, toen hij onverwacht over een lantaarnpaal reed. De lantaarnpaal lag dwars over de weg en er omheen was het bezaaid met brokstukken. Iemand anders moet de lantaarnpaal uit de grond hebben gereden. Maar er was niemand in de buurt te bekennen.

Terwijl de automobilist de politie waarschuwde, kwam er een snorscooter aangereden. Deze bestuurder zag de lantaarnpaal ook pas op het laatste moment. De scooterrijder kon nog wel remmen, maar is wel gevallen. Hij raakte lichtgewond. Ambulancepersoneel heeft hem nagekeken, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

De auto en de snorscooter zijn allebei beschadigd geraakt. De lantaarnpaal is van de weg gehaald en aan de kant gelegd, zodat ie later gerepareerd kan worden. Daarna heeft de gemeente alle rommel verwijderd en de weg weer vrij gemaakt.