Roosendaal

‘Lastige bewoner’ Gastelseweg wil geen contact meer met gemeente

Bewoners Andy Knobel (links) en Barro Wijkmans (rechts)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Afgelopen dinsdag had de Roosendaalse burgemeester Han van Midden wat hij noemde ‘een goed gesprek’ met bewoners van de Gastelseweg. Onderwerp: de rel rondom de geluidsopname die wethouder Toine Theunis in een kwaad daglicht zette. De bestuurder deed eind vorig jaar stevige uitspraken inzake het dossier Poolse supermarkt. De twee bewoners die de media opzochten kregen daarom te horen dat het college niet meer met ze wil praten.

Andy Knobel en Barro Wijkmans stonden twee weken geleden onze omroep te woord over hun frustratie. Kort daarvoor was door één van de leden van het buurtcomité bovendien die betreffende opname verstuurd. Het zat Van Midden dermate hoog dat hij beide heren te kennen gaf ze niet langer als contactpersoon te beschouwen.

Bewoner Wijkmans heeft daarom in een pittige mail te kennen gegeven klaar te zijn met de ‘poppenkast’. Zijn straatgenoot Knobel wil wel op de hoogte gehouden blijven maar heeft ook geen goed woord over voor de burgervader: “Zodra het niet meer in z’n straatje past wordt het net een kind, een stampvoetend mannetje.”

Bedrogen en belogen

De boze Wijkmans pakt flink uit in het bericht dat hij stuurde naar onder meer het college en raadsleden. Bewoners zijn zes-en-half jaar lang door ambtenaren en stadsbestuurders bedrogen en belogen, stelt hij. Echte oplossingen zijn er nooit aangedragen voor de overlast die de buurt dagelijks ondervindt van de illegaal geopende supermarkt. Over de vele gemaakte ambtelijke en bestuurlijke fouten leek bij de gemeente zich niemand écht druk te maken.

‘Zeurende inwoners’

De angst dat de overlast grotendeels blijft is groot, laat de buurtbewoner in zijn brief weten. De teleurstelling over de rol van burgemeester Van Midden ook. Niet alleen omdat de buurt zich niet geholpen voelt, ook omdat wethouder Theunis de hand boven het hoofd gehouden wordt; “Maar begrijpen doe ik het wel dat u als burgemeester een bestuurder boven een stel zeurende inwoners plaatst ondanks al het leed dat die man in zijn loopbaan berokkend heeft bij vele inwoners van de gemeente Roosendaal.”

Met het nodige cynisme meldt Wijkmans zich af voor alle correspondentie omtrent dit dossier: “Hiermee bent u in ieder geval van een lastige inwoner van Roosendaal verlost.” Hij blijft overigens wel aan als voorzitter van het bewonerscomité. Er is alleen een andere woordvoerder aangewezen.