Roosendaal

Leegstaande winkelpanden krijgen weer leven door VOLOP: twee nieuwe initiatieven erbij

Foto: gemeente Roosendaal

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Er brand weer licht in twee leegstaande winkelpanden in Roosendaal. Dat komt door twee nieuwe initiatieven van VOLOP Roosendaal: een project dat leegstaande winkelpanden invult met lokale initiatieven. Een maand geleden nam het eerste initiatief haar intrek in een pand: ASO Entertainment. Deze week zijn daar dus twee initiatieven bijgekomen.

Fotograaf Robin Looy trekt in het voormalige pand van Jan Snel, aan de Raadhuisstraat. Daar zal hij een opvallende muurschildering gaan realiseren. Het doel hiervan is aandacht vragen voor de stichting No Guts No Glory, een stichting die muzikale wensen vervult van mensen die lijden aan kanker, en hun mantelzorgers.

De muurschildering gaat elementen van Jan Snel combineren met muziekfotografie. Er zullen verschillende foto’s in het pand te bewonderen zijn. “Ik heb ervaren hoe krachtig muziek is als steun in moeilijke tijden”, vertelt Robin. “In de stichting No Guts No Glory komen mijn vak als fotograaf en mijn passie voor muziek samen.” Robin gaat portretten van artiesten maken en deze laten signeren. “Het gaat om unieke exemplaren, die slechts één keer worden afgedrukt.” De exclusieve portretten worden verkocht, de opbrengst hiervan gaat naar de stichting.

Pop-up galerie

Op de Nieuwe Markt trekt Myrthe van der Gaag in een leegstaand pand. De komende maanden gaat ze het omtoveren tot een kleurrijke pop-up galerie. Ook de muren worden meegenomen in haar concept door middel van muurschilderingen. Kinderen mogen helpen met het maken van deze muurschilderingen: Myrthe heeft namelijk een atelier in Roosendaal waar ze workshops en kinderfeestjes verzorgt.

“Ik hoop dat mensen spontaan binnenlopen om me aan het werk te zien”, reageert Myrthe. “Ik ben blij met deze leuke kans. Zo leren mensen mij kennen en mag ik Roosendaal meer kleur geven.” Het doel van haar pop-up galerie is creativiteit dichter bij mensen brengen, en kinderen stimuleren om creatief bezig te zijn.

Lees ook: VOLOP vult het eerste leegstandpand met ASO