Bergen op Zoom

Leerlingen Aventurijncollege mishandelen leraar

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een leraar van het Aventurijncollege in Bergen op Zoom is donderdag mishandeld door 4 leerlingen. Dat meldt Omroep Brabant. De leerlingen van 15 en 16 jaar oud zouden hem na de pauze hebben opgewacht en geprobeerd hebben hem bij de keel te grijpen.

Volgens Omroep Brabant zagen andere leraren en leerlingen de aanval gebeuren en hebben ze de leraar geholpen. De politie is ingeschakeld en de leerlingen zijn verhoord. De school heeft ze voorlopig ook geschorst. De jongelui zouden de leraar naar de keel zijn gevlogen, omdat ze kort daarvoor waren aangesproken op ‘storend gedrag’.

Leraar naar omstandigheden goed

De regionale zender meldt dat het naar omstandigheden goed gaat met de leraar. De directeur verwacht dat de man na de herfstvakantie gewoon weer voor de klas zal staan. De ouders van alle leerlingen hebben een brief gekregen over de gewelddadige aanval op de leraar.

Leerlingen met gedragsproblemen

Het Aventurijncollege is een vmbo-school voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar. Het is een speciale school voor kinderen die meer begeleiding nodig hebben, omdat ze gedragsproblemen hebben en/of psychische problemen. Personeel van het Aventurijncollege is gespecialiseerd in bijzonder onderwijs en houdt rekening met de zorg die sommige leerlingen nodig hebben. Daarvoor werkt de school ook samen met zorgpartners, zoals de GGZ, Juzt en de stichting Open Door.

Taakstraf of boete

Volgens Omroep Brabant zijn de 4 leerlingen in elk geval geschorst tot en met de week na de herfstvakantie. Het is nog niet duidelijk welke straf de jongelui gaan krijgen. De politie heeft ze vrijdag weer vrijgelaten. Ze krijgen waarschijnlijk een taakstraf of een boete. Als ze die weigeren, moeten ze zich alsnog verantwoorden bij de kinderrechter.