Ossendrecht

Leerlingen basisschool Ossendrecht krijgen veiligheidshesjes: ‘Ik doe hem vanavond aan naar de hockey’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Leerlingen van basisschool ‘t Paviljoen uit Ossendrecht kunnen in deze donkere dagen veilig de straat op. Wethouder Thierry de Heer heeft namens de gemeente Woensdrecht veiligheidshesjes uitgedeeld op de basisschool. De bedoeling is dat de leerlingen die deelnemen in het verkeer deze donkere dagen het hesje aan doen om goed op te vallen.

“Wij zijn deze week een campagne gestart, waarmee alle kinderen van de gemeente een veiligheidshesje krijgen”, legt wethouder De Heer uit. De hesjes moeten er voor zorgen dat de leerlingen goed opvallen als zij in de ochtend, wanneer het nog schemerig is, naar school fietsen. “We vragen de kinderen ook of zij hun hesje aan willen doen als zij naar de sportclub gaan”, vult De Heer aan.

Belangrijk

De leerlingen van de basisschool vinden het belangrijk dat zij en hun mede leerlingen goed zichtbaar zijn. Lieke uit groep 7 vindt het ook een goed idee. “Ik vind het best belangrijk dat ik goed opval. Je wilt natuurlijk niet worden aangereden door een auto bijvoorbeeld.” Klasgenoot Tim deelt deze mening. Hij gaat ook het hesje aan doen als hij op de fiets naar school komt. “Ik vind het ook belangrijk”, stelt Tim.

Quiz

De leerlingen kregen ook een aantal quizvragen van de wethouder voorgelegd over het verkeer. “Ik vond het erg leuk, bovendien had ik ook alle vragen goed”, vertelt Lieke. Klasgenoot Tim had ook alle vragen goed. Wethouder De Heer is dan ook trots; “Het is goed om te zien dat de leerlingen zo enthousiast meedoen en er ook veel van af weten.”

De leerlingen krijgen een aantal quizvragen voorgeschoteld.
Lees ook: Streekomroep ZuidWest is op zoek naar jou!