Roosendaal

Lenn (6) heeft kinderkanker; daarom organiseert Gijs de Giro Di Kika

Lenn Koevoet (6) heeft acute leukemie en daarom haalt Gijs de Bot de Giro di Kika naar Roosendaal, tijdens het Wielerweekend

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Na zijn jaarlijkse skivakantie met een van zijn vrienden, kreeg Stichting Wielercomité-voorzitter Gijs de Bot afgelopen september slecht nieuws te horen: Lenn Koevoet, het zesjarige zoontje van een van zijn vrienden, heeft acute leukemie. “Kinderleed is het ergste wat er is.” Daarom haalt hij in het laatste weekend van juli, tijdens het Roosendaals Wielerweekend, de Giro di Kika naar Roosendaal.

Het idee voor dit goede doel lag er overigens al voordat Gijs het nieuws kreeg. De Giro di Kika – waar al fietsend geld in wordt gezameld voor onderzoek naar kinderkanker – wordt normaal namelijk verreden op de Stelviopas in de Italiaanse Alpen, waar Gijs dus op skivakantie was. Maar toen hij niet veel later het nieuws over Lenn hoorde, kwam het ineens heel dichtbij. “Ik had een brok in mijn keel.”

Steentje bijdragen

“De rillingen liepen over mijn lijf”, vervolgt Gijs geëmotioneerd. Het nieuws deed veel met hem. “Kinderleed is het ergste wat er is. Het is zo oneerlijk! Hij moet nog aan zijn leven beginnen.” In maart wordt Lenn zeven.

Omdat Gijs niet machteloos aan de zijlijn wil staan, maar een steentje bij wil dragen aan de bestrijding van en onderzoek naar kinderkanker, gaf het nieuws extra motivatie om de Giro di Kika naar het Wielerweekend in Roosendaal te halen.

Levensbedreigend

De ouders van het zesjarige jongetje reageerden sprakeloos op het plan van de Wielerweekend-voorzitter. “Het is dubbel, omdat het hun kind overkomt.”

Lenn is momenteel onder behandeling, omdat de bloedkanker een agressieve vorm heeft aangenomen. Acute leukemie is namelijk levensbedreigend, als het niet wordt behandeld.

Hart onder de riem

Met de toertochten, bedrijvenrit en hardloopwedstrijd Mijl van de Kaai in het laatste weekend van juli, hoopt Gijs veel geld op te halen en bewustwording te creëren over kinderkanker.

Maar bovenal wil hij, samen met alle deelnemers, de ouders van Lenn een hart onder de riem steken. “Zij hoeven dit niet alleen te doorstaan.”

Lees ook: Nienke (38) is ongeneeslijk ziek, en zamelt geld in voor de Kanjerketting Lees ook: Chimène (18) zamelt met KLEUR!-festival geld in voor kankerbestrijding Lees ook: Broertjes Koen en Thijmen maken strijkkraalkunstwerken voor het goede doel