Hoogerheide

Leuk sportidee? De gemeente Woensdrecht kan je steunen met geld en kennis

Foto © Nationale Beeldbank

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Iedereen die een goed idee heeft om inwoners van de gemeente Woensdrecht aan het bewegen te krijgen, kan weer subsidie aanvragen. Het is namelijk tijd voor de tweede ronde van het Lokaal Sportakkoord. De eerste ronde heeft bijvoorbeeld al een samenwerking opgeleverd tussen sportschool Anytime Fitness en zorginstelling Titurel. Subsidie-aanvragen voor de tweede ronde moeten uiterlijk op 30 september binnen zijn.

Als je een leuk idee hebt voor een beweeg- of sportactiviteit, ben je van harte welkom bij de gemeente Woensdrecht. Ze wil de inwoners zo veel mogelijk stimuleren om te sporten en te bewegen. Daarom werkt de gemeente samen met sportaanbieders, partners uit zorg en welzijn, kinderopvang en onderwijs, zorgverleners en ondernemers. “Zij sloten het Lokaal Sportakkoord en willen er zo samen voor zorgen dat iedereen een leven lang met plezier kan sporten en bewegen en zich daarin kan ontwikkelen.”

Van grote projecten tot kleine kennismakingsactiviteiten

Het Lokaal Sportakkoord heeft niet alleen een subsidiepotje van Woensdrecht, maar ook van het rijk. “Voor grotere projecten maar ook voor het organiseren van een clinic of kennismakingsactiviteit,” legt wethouder Hans de Waal uit. “Zo heeft de eerste ronde heeft geleid tot een mooie samenwerking tussen Anytime Fitness en Titurel, de overige aanvragen worden momenteel samen met de gemeente en de BWI nog verder uitgewerkt. We merken dat het concept dus nog vrij onbekend is maar het is echt heel laagdrempelig. Dus heb je een goed idee, doe mee!”

Je kunt niet alleen geld vragen om je activiteit of evenement te organiseren. Je kunt ook gebruik maken van de kennis die de partners hebben. Buurtsportcoach Jacky Jansens brengt je graag in contact met de juiste mensen. Je kunt mailen naar [email protected] of bellen met 06-22.36.97.03 over de mogelijkheden. Of kijk op de website van de gemeente voor meer informatie. “De partners dagen iedereen met een goed idee uit om de samenwerking met hen te zoeken en zo de krachten te bundelen,” aldus de gemeente Woensdrecht.

Lees ook: Woensdrecht heeft 20.000 euro klaarliggen voor sportsubsidies