Bergen op Zoom

Zondag live Leut Marreton Vastenavend op ZuidWest TV: een voorproefje

leut marreton 2022

Raymon Mens Raymon Mens

Zondag maakt ZuidWest TV samen met de Stichting Vastenavend Bergen op Zoom de Leut Marreton. Ter gelegenheid van 77 jaar Vastenavend in het Krabbegat wordt 27 februari vanaf 11.00 uur zes uur lang live uitgezonden. Het televisiefestijn vindt plaats in zaal de Stoelemat.

Het kan weer, dus zit er publiek in de zaal, maar de marathon is ook live te volgen via de kanalen van ZuidWest TV op de kabel en online via de livestream. Wat kunnen kijkers verwachten? Een voorproefje.

Voorproefje Leut Marreton ZuidWest TV

Tijdens de uitzending wordt ingezoomd op 77 jaar Vastenavend in Bergen op Zoom. Er zijn veel bekende en onbekende Bergenaren aan tafel en Tim Mulders van ZuidWest FM neemt kijkers mee in de Bergse muziekgeschiedenis. Regelmatig gaan reporters van ZuidWest TV de straat op om te kijken hoe het met de leut buiten staat.

Dialectgenootschap De Berregse Kamer komt langs om de kennis van het Bergse dialect van de kijkers te testen. De creativiteit van de kijker wordt ook op de proef gesteld. Wat het precies is mag de organisatie nog niet zeggen, maar Lego in huis hebben is handig. Voor kijkers met een goede geschiedenisknobbel is de Ik ou van d’optocht kwis een aanrader.

Live kijken vanaf 11:11 uur en later uitzending gemist

ZuidWest TV zendt uit via Ziggo op kanaal 39 en bij KPN/Telfort op kanaal 1420. Daarnaast is de zender te bekijken via de livestream op deze site. Kijkers die andere leutplannen hebben op zondag kunnen de uitzending later ook via het menu ‘Gemist‘ op ZuidWestTV.nl terugkijken.