Bergen op Zoom

Lijst Linssen eist actie van ProRail tegen lawaaierige spoorwissels

Foto: © Shutterstock

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Lijst Linssen wil dat de gemeente Bergen op Zoom opnieuw gaat praten met spoorwegbeheerder ProRail. Volgens de partij hebben inwoners van Bergen op Zoom steeds meer overlast van lawaaierige spoorwissels. Vooral de goederentreinen die ’s nachts over de wissels rijden veroorzaken herrie. Dat schrijft Lijst Linssen in vragen aan burgemeester en wethouders.

Lijst Linssen vindt dat het lang genoeg heeft geduurd. ProRail moet iets gaan doen aan de geluidsoverlast van spoorwissels in Bergen op Zoom, vindt de partij. De overlast speelt al jaren. De eerste brieven met klachten kwamen al in 2015 bij de gemeente binnen, aldus Lijst Linssen. De overlast is het grootst voor bewoners van appartementencomplex De Statie, bewoners van de Parallelweg en bewoners van de zijstraten in de buurt.

Wissels zouden verwijderd worden

De gemeente Bergen op Zoom heeft in november 2018 overleg gehad met ProRail over de wissels. “ProRail had aangegeven dat de wissel 327 en wissel 329A/B verwijderd zouden worden, maar dat er toen nog geen investeringsbeslissing was genomen,” schrijft Lijst Linssen aan burgemeester en wethouders.

Maar volgens de partij is er nog niets veranderd aan de overlast. Sterker nog, het zou erger worden. Lijst Linssen schrijft dat “bewoners steeds meer last beginnen te krijgen van geluid en trillingen en die als heftiger worden ervaren, mede door de te hoge snelheden van met name de goederentreinen.”

Actie nodig van ProRail

Lijst Linssen is het wachten beu en wil dat ProRail actie gaat ondernemen. De partij wil weten of de gemeente Bergen op Zoom er hetzelfde over denkt. “Vindt u ook niet dat er nu eindelijk vanuit ProRail eens actie moet worden ondernomen en groot onderhoud aan de wissels moet worden uitgevoerd en tevens de 2 genoemde wissels verwijderd dienen te worden?” De partij vraagt of burgemeester en wethouders opnieuw willen gaan praten met ProRail om de problemen op te lossen.