Bergen op Zoom

Lijst Linssen: ‘Méér parkeerplekken, mínder troep in Fort Zeekant’

Sven de Laet Sven de Laet

Er is dringend behoefte aan meer parkeergelegenheid in de wijk Fort Zeekant. Dat vindt Lijst Linssen. Het vinden van een geschikt plekje is volgens die partij steeds lastiger, zeker nu in een deel van de wijk betaald moet worden om je auto te parkeren. “Bewoners kunnen vaak pas straten verderop terecht.”

“We krijgen steeds meer berichten van mensen uit de wijk”, vertelt burgerraadslid Julien Voets. “Die zien gewoon dat het steeds moeilijker wordt om de auto binnen redelijke afstand van hun huis weg te zetten. En tuurlijk, zij snappen ook dat het niet altijd recht voor de deur kan zijn. Maar het is ook niet de bedoeling dat je er straten voor moet lopen.”

Arbeidsmigranten moeten hier parkeren om naar werk te gaan. Logisch, alleen wel vervelend als je hier woont en nergens terecht kunt.

Een deel van het probleem ligt volgens Voets ook aan mensen van buiten Fort Zeekant, die wel in de wijk werken. “We zien bijvoorbeeld dat arbeidsmigranten hun auto’s hier moeten parkeren om naar werk te gaan. Logisch, alleen wel vervelend als je hier woont en vervolgens zelf nergens meer terecht kunt.”

Ook corona zou de situatie hebben verslechterd. “Door het thuiswerken. Waar voorheen veel mensen op pad waren voor hun baan, blijven er nu veel meer auto’s lang op dezelfde plek staan. Het lijkt erop dat het thuiswerken ook in de toekomst deels zal blijven, dus het is nodig dat we nu aan de bel trekken.”

Dat probeert Lijst Linssen nu met een brief aan het college. “We verzoeken de gemeente met klem om te kijken naar extra parkeermogelijkheden. En ga daarbij ook in gesprek met de bewoners zelf.”

Zeker aan de Borgvlietsedreef zien we een spoor van afvaldumpingen.

Overigens is de parkeerdruk niet het enige probleem wat de partij aanstipt. “We hebben de afgelopen tijd ook berichten ontvangen over de grote hoeveelheid zwerfafval in de wijk. Zeker aan de Borgvlietsedreef zien we een spoor van dumpingen.” En ook dat is een doorn in het oog van de bewoners. “Begrijpelijk”, zegt Voets. “Je zult het maar iedere dag voor je deur hebben.”

Voets heeft ook meteen wat suggesties om de troep te verminderen. “Denk aan opruimacties. Daarnaast zien we dat er met name in de buurt van de Scheldeflat veel rotzooi ligt. Wellicht is het wijs om de nieuwe wijkbewoners daar – zoals statushouders en arbeidsmigranten – beter te informeren over de juiste wijze om afval weg te gooien.”