Bergen op Zoom

Lijst Linssen wil dat gemeente beter reageert op BuitenBeter-meldingen

Kloosterstraat Bergen op Zoom

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Politieke partij Lijst Linssen vindt dat de gemeente Bergen op Zoom te weinig doet met meldingen van burgers via de BuitenBeter-app.

Burgers kunnen de BuitenBeter-app gebruiken om dingen te melden die niet goed gaan in de openbare ruimte. Zoals schade aan straatmeubilair, verlichting die niet werkt, losliggende stoeptegels of gevaarlijke situaties. Volgens Lijst Linssen doet de gemeente Bergen op Zoom te weinig om gemelde problemen op te lossen. De partij stelt daarom schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders.

Kapotte lantaarnpalen

Lijst Linssen neemt de Kloosterstraat in Bergen op Zoom als voorbeeld. Volgens de partij hebben bewoners in januari tot 2 keer toe gemeld dat meerdere lantaarnpalen het niet deden. En 2 keer kregen ze bericht dat de zaak was afgehandeld. Maar er veranderde niets. Ook in februari deden bewoners een melding, kregen hetzelfde antwoord en de lantaarnpalen bleven kapot, aldus Lijst Linssen.

In de steek gelaten

Raadslid Ton Linssen schrijft dat hij daarna zelf contact heeft opgenomen met de gemeente. Hij kreeg te horen dat, volgens de gemeentelijke website, alle lampen waren gerepareerd. Maar dat bleek 2 weken later nog steeds niet zo te zijn. “Niet alleen de burger voelt zich in de steek gelaten, maar ook raadsleden en duoburgerleden krijgen het gevoel niet gehoord te worden,” aldus Lijst Linssen.

Onderzoek

Lijst Linssen wil weten of burgemeester en wethouders het er mee eens zijn dat de werkwijze van de gemeente er voor zorgt dat burgers het gevoel krijgen niet serieus genomen te worden. Ook vraagt de partij of onderzocht kan worden waarom de meldingen via de BuitenBeter-app slecht worden afgehandeld. En waarom burgers verkeerd worden geïnformeerd.

Moedeloos

“Bewoners worden hier moedeloos van en verliezen het vertrouwen in de gemeente om te melden via de BuitenBeterApp,” zo schrijft Lijst Linssen. Het wachten is nu op de antwoorden van burgemeester en wethouders.