Bergen op Zoom

Lijst Linssen wil korter uitstel van opknapbeurt skatepark

Foto: Nationale Beeldbank

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Lijst Linssen wil weten of het verouderde skatepark in Bergen op Zoom alsnog snel kan worden opgeknapt. De opknapbeurt stond al op de planning voor begin dit jaar, maar is uitgesteld tot 2021.

Volgens Lijst Linssen heeft de gemeente aan de jonge skaters beloofd dat het skatepark in 2019 opgeknapt zou worden. Ambtenaren hebben overlegd met skaters en met de jeugdraad over hoe de vernieuwde skatebaan er uit zou moeten zien en wat dat zou kosten. “Er zijn door de skaters tekeningen gemaakt en offertes opgevraagd bij diverse opdrachtgevers die de plannen ten uitvoer konden brengen. Dit alles in de vaste overtuiging dat er nu eindelijk wat ging gebeuren met het skatepark, wat gedateerd is en ook niet meer aan de huidige veiligheidseisen voldoet,” aldus Lijst Linssen.

Domper voor skaters

De partij wil weten of burgemeester en wethouders afweten van de belofte aan de skaters. En of ze het toch niet voor elkaar kunnen krijgen om de opknapbeurt al in 2020 te doen. Lijst Linssen zegt dat de skaters kort geleden te horen hebben gekregen dat het werk is uitgesteld tot 2021 en dat dit een domper is voor de jongeren. “De meeste skaters die van dit skatepark gebruik maken zijn in de leeftijd van 10 – 16 jaar (of ouder). De jongste doelgroep heeft geen mogelijkheid om naar de grotere skateparken te reizen, zoals Breda of Tilburg, waar hele mooie skateparken bestaan, die beter geoutilleerd zijn.”

Samenwerken met Fitfabriek

Lijst Linssen vraagt zich af of de gemeente kan samenwerken met de Fitfabriek. De Fitfabriek helpt organisaties en verenigingen bij beweegactiviteiten en helpt mensen in beweging te krijgen. Misschien kunnen ze ook helpen het skatepark sneller in goede conditie te krijgen. Volgens Lijst Linssen is het nodig om dit al in 2020 te doen, omdat de partij verwacht dat er meer jongeren zullen willen gaan skaten door de Olympische Spelen in dat jaar.

Olympische sport

De partij wijst er op dat skateboarden vanaf 2020 een Olympische sport is. En gaat er van uit dat dit een grotere groep jongeren zal inspireren ook te gaan skateboarden. “Wanneer het skatepark vernieuwd is en aansluit op de huidige wensen en veiligheidsnormen zal ons inziens hier graag gebruik van gemaakt gaan worden door de skaters binnen onze gemeente,” aldus Lijst Linssen.