Bergen op Zoom

Lijst Linssen wil verkeerslichten bij Zuiderdreef – Markiezaatsweg

Foto: ©Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Lijst Linssen in Bergen op Zoom wil dat er verkeerslichten geplaatst worden bij de kruising van de Zuiderdreef met de Markiezaatsweg. Volgens de partij is de kruising gevaarlijk. Ze stelt hierover vragen aan burgemeester en wethouders.

Lijst Linssen vindt dat de kruising Zuiderdreef – Markiezaatsweg in Bergen op Zoom veiliger gemaakt moet worden. Het liefst door er verkeerslichten te plaatsen. Volgens de partij hebben de betonranden die vorige zomer zijn aangelegd de situatie alleen maar verslechterd. Lijst Linssen wil weten of burgemeester en wethouders het er mee eens zijn dat de verkeersveiligheid op de kruising slecht is.

Onveiliger geworden

De partij vindt zelfs dat de verkeersveiligheid de afgelopen maanden alleen nog maar slechter is geworden. “Dit leren wij uit ervaringen van bewoners van de wijk waarvan u er ook een aantal heeft horen spreken tijdens de beeldvormende vergadering betreffende de motie van april 2019,” aldus Lijst Linssen.

Nieuwbouw brengt meer drukte

Eén van de problemen met de kruising Zuiderdreef – Markiezaatsweg is volgens Lijst Linssen dat het kruispunt slecht aangelegde voorsorteervakken heeft. Ook wordt het kruispunt steeds drukker. Lijst Linssen wijst er op dat die drukte nog zal toenemen. “Deze onveiligheid gaat alleen maar groter worden bij oplevering van de in aanbouw zijnde appartementen en zorgcomplexen, maar ook nu verdere plannen ontwikkeld worden voor de buurten “Meander ll” en Markiezaten Zuidrand l.”

Knelpunt A4 ook aanpakken

Lijst Linssen denkt dat het plaatsen van verkeerslichten de beste oplossing is voor de kruising Zuiderdreef – Markiezaatsweg. Ze vraagt burgemeester en wethouders daar aan mee te werken. Ook vraagt Lijst Linssen of de gemeente Bergen op Zoom de landelijke politiek onder druk wil zetten om de A4 te verbeteren. Volgens de partij zou het verhelpen van een knelpunt op de A4 ook helpen om de Markiezaatsweg minder druk te maken.