Hoogerheide

Lintje voor wethouder Rainier Schuurbiers voor twaalf jaar werk als raadslid

Wethouder Rainier Schuurbiers (links) krijgt lintje uitgereikt door burgemeester Steven Adriaansen (foto: gemeente Woensdrecht)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Rainier Schuurbiers uit Hoogerheide heeft dinsdagavond een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij kreeg het lintje voor zijn werk als raadslid voor ABZ, Algemeen Belang Zuidwesthoek. De 66-jarige Schuurbiers heeft twaalf jaar in de gemeenteraad van Woensdrecht gezeten en acht jaar daarvan was hij fractievoorzitter van ABZ. Sinds april van dit jaar is hij wethouder.

De vergadering van de Woensdrechtse gemeenteraad kreeg dinsdagavond een feestelijk tintje. Want de burgemeester verraste wethouder Rainier Schuurbiers met een koninklijke onderscheiding. Schuurbiers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij heeft het lintje natuurlijk niet te danken aan zijn prille wethouderschap, maar aan zijn jaren als raadslid.

Schuurbiers heeft drie periodes in de gemeenteraad van Woensdrecht gezeten. Hij was twaalf jaar lang raadslid voor de ABZ, van maart 2010 tot maart 2022. En van die twaalf jaar was hij maar liefst acht jaar fractievoorzitter. Na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen is Schuurbiers wethouder geworden. Hij houdt zich onder andere bezig met ruimtelijke ontwikkeling, wonen, toerisme, evenementen en sport.

Lees ook: Rainier Schuurbiers tweede wethouderskandidaat ABZ Woensdrecht