Hoogerheide

Rainier Schuurbiers tweede wethouderskandidaat ABZ Woensdrecht

Rainier Schuurbiers is tweede wethouderskandidaat voor ABZ. Bij het verkeersbord: raadslid en nummer 3, René Adriaansen. (Foto: Algemeen Belang Zuidwesthoek)

Han Verbeem Han Verbeem

Huidig fractievoorzitter Rainier Schuurbiers is de tweede wethouderskandidaat van ABZ bij de gemeenteraadsverkiezingen in Woensdrecht. Dat hebben de leden van de partij besloten. Lijsttrekker en huidig wethouder Lars van der Beek is de eerste in lijn bij de toewijzing van een wethouderspost ná de verkiezingen. De definitieve kieslijst is donderdag 16 december vastgesteld en woensdag 22 december bekendgemaakt.

Op dit moment heeft ABZ zeven raadszetels in de gemeenteraad en twee wethouders in het college. Als blijkt dat ABZ opnieuw twee wethouders kan leveren in het nieuwe college van B&W, dan is Schuurbiers de tweede. Hans de Waal is na de verkiezingen niet lager beschikbaar als wethouderskandidaat; hij gaat met pensioen en doet een stapje terug.

Toptien

De toptien van de kieslijst van ABZ (Algemeen Belang Zuidwesthoek) bestaat uit Lars van der Beek (lijsttrekker en 1e wethouderskandidaat), Rainier Schuurbiers (2e wethouderskandidaat), René Adriaansen (3), Arjan Buijsen (4), Adri Gelten (5), Laura de Waal (6), Marieken de Lange (7), Marc van Eekeren (8), Bouke de Waal (9) en  vertrekkend wethouder Hans de Waal (10). De kieslijst van ABZ telt in totaal 30 kandidaten. Lijstduwer op plaats 30 is Patrick Huijgens.