Wouwse Plantage

Gezellige drukte bij Pinny Fair in Wouwse Plantage: ‘Alles hier is ambachtelijk’

Heel het veld bij de Natuurpoort stond vol met kraampjes.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Al het goede uit de streek op één plek: de Pinny Fair in Wouwse Plantage. De Engelse fair, georganiseerd door Stichting Natuurpoort, vond zondag voor de tweede keer plaats. Dit jaar was er een bijzondere toevoeging: de bakwedstrijd Heel de Pin bakt.

Het gehele grasveld bij de Natuurpoort staat vol kraampjes. Middenin is een grote tent met daaronder een grote tafel, waar muzikanten aan zitten. “Wij zijn de Ierse band Cool McCommell, dat is een samenvoeging van de Brabantse band Cool McFynn en de Zeeuwse band Tyrconnell”, vertelt bandlid Ans. “We spelen allerlei soorten Ierse muziek, en dat doen we terwijl we aan tafel zitten, net zoals dat in Ierland gaat!”

Lokaal en ambachtelijk

Er is een groot aanbod aan verschillende producten op de fair. “Maar”, begint organisator Louis Krook, “alles is lokaal én ambachtelijk! Er is hier niks commercieels te vinden. Dat is er namelijk al genoeg.” Stichting Natuurpoort organiseert de fair dan ook niet om geld te verdienen. “We doen dit gewoon omdat we het leuk vinden.”

Er zijn kramen met planten, asperges, rabarber, bijzondere stoffen. “En er zijn ook zelfgemaakte tassen te vinden”, vult Patricia Romijn aan, ook een organisator. “Bovendien hebben we ook nog foldertjes met activiteiten en wandelroutes uit de omgeving. We hebben alles wat hier te zien is echt heel dichtbij Wouwse Plantage gehouden.”

Heel de Pin bakt

Onder een andere grote tent is een wedstrijd gaande: Heel de Pin bakt. “Dat is nieuw”, vertelt mede-organisator Toos Jacobs. “We wilden graag iets extra’s organiseren, en toen is dit het geworden.” Dertien deelnemers zijn de strijd aangegaan om het lekkerste baksel van Wouwse Plantage te maken. “Eén van de juryleden is Manuela van der Heijden van Heel Holland Bakt.”

De 12-jarige meiden Veerle en Demi hebben de eerste prijs gewonnen met hun biscuittaart met banketbakkersroom, afgewerkt met de Engelse Vlag bovenop de taart. De opbrengst van de bakwedstrijd gaat naar Kindervakantiewerk.

Lees ook: Roosendaalse Manuela schreef een boek over haar vaders bakkersrecepten
De baksels van Heel de Pin bakt (foto: Natuurpoort Wouwse Plantage).
De beste Bakker van de Pin won een bakkersschort.
Er waren verschillende lekkernijen te koop.
Het aanbod van één van de kramen.