Halsteren

Lunchroom SDW De Colweghe weer open na grote verbouwing: ‘Zo mooi geworden!’

Foto: SDW De Colweghe.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Medewerkers en begeleiders van SDW De Colweghe in Halsteren zijn in hun nopjes over de verbouwde lunchroom en dagcentrum. Bij de Colweghe werken mensen met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsachterstand in de lunchroom, de keuken of in één van de ateliers. “We gaan weer knallen, we hebben er zin in!”

De verbouwing was een flink project. En niet alleen door de werkzaamheden binnen het pand, maar ook omdat de cliënten een paar maanden naar andere locaties moesten uitwijken. “Maar we zijn ontzettend blij met het resultaat”, vertelt unitmanager Liesbeth van Elzakker. “Het is een open, overzichtelijker en moderner gebouw geworden. Het is hier voor medewerkers (de cliënten) en hun begeleiders prettiger werken.”

Feestje

Het was aan de cliënten de eer om als eerste naar hun vernieuwde werkomgeving te kijken. Dat gebeurde 15 augustus, in de vorm van een feestje. “Er kwamen zelfs mensen terug van hun vakantie om hierbij te kunnen zijn”, vervolgt Liesbeth.

De medewerkers zijn inmiddels alweer hard aan werk in de verbouwde Colweghe (foto: SDW De Colweghe).

Klanten van de Colweghe zijn inmiddels ook weer van harte welkom. Eind oktober komt er nog een officiële opening voor ieder die daar graag aanwezig bij wil zijn. “Tot die tijd zijn we natuurlijk wel gewoon open!”, alsdus Liesbeth.

Begeleiding op maat

Medewerkers op de Colweghe krijgen begeleiding op maat. Per cliënt wordt er gekeken welke activiteit bij hem of haar past. “We vinden dat iedereen de kans moet krijgen om zich te kunnen ontwikkelen, én om na een dag werken met een goed gevoel naar huis te gaan.”