Bergen op Zoom

Maak kennis met ‘de persoon achter de kunstenaar’ tijdens Open Atelierdag Guido Gezellelaan

Addy van Kempen, één van de kunstenaars die haar werk tentoonstelt tijdens de Open Atelierdag. - Foto: Christine Veraart

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Diverse artistiekelingen van Stichting Kunstwerk geven binnenkort een kijkje in hun werkomgeving. Tijdens de Open Atelierdag zullen zij actief bezig zijn met hun kunst.

In het atelier in de voormalige basisschool Zevensprong aan de Guido Gezellelaan in Bergen op Zoom, zijn twaalf verschillende kunstenaars actief. Acht van hen stellen hun werk op zondag 11 juli van 11 tot 16 uur tentoon. “Er zijn verschillende disciplines te zien,” vertelt grafisch vormgever Sevi Sumer Dielemans. Ze somt op: “Schilderijen, beeldhouwwerken, recycling art, textiel, metaalwerk, glas, steen… Je kan zien hoe wij te werk gaan.” Een aantal kunstenaars verzorgt namelijk ook workshops, zoals een demonstratie letterhakken en een lezing Community Art, tijdens de Open Atelierdag. Deze zijn geschikt voor jong en oud.

Uiteenlopende thema’s

Naast de disciplines zijn de thema’s in de werken van de verschillende kunstenaars ook erg uiteenlopend. Zo gaat het werk van de Bergse Corine Heijmans over ‘de veranderlijke en soms wonderlijke relatie tussen de mens en natuur’, terwijl de Ossendrechtse Addy van Kempen haar inspiratie haalt uit haar omgeving en wat er speelt op maatschappelijk vlak.

Sumer Dielemans, Turks en Georgisch en inmiddels getrouwd met een Nederlander, stelt zelf haar multiculturele achtergrond centraal in haar werk. Dat bestaat voornamelijk uit illustraties voor kindertijdschriften en boeken. “Menselijke interesses zijn voor ons allemaal zo divers. Je maakt echt kennis met de persoon achter de kunstenaar.”