Bergen op Zoom

Maas Jacobs realiseert 33 huurappartementen in de Markiezaten

Op een bouwperceel, centraal gelegen in de Markiezaten, worden 33 huurappartementen gerealiseerd © Gemeente Bergen op Zoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wethouder Patrick van der Velden heeft maandagmiddag namens de gemeente Bergen op zoom zijn handtekening gezet onder de koopovereenkomst met Maas Jacobs Vastgoed bv voor een bouwperceel op de hoek Zuiderdreef-Strandkrab. Op dit perceel, centraal gelegen in de Markiezaten, worden 33 huurappartementen gerealiseerd.

De appartementen zijn ca 75m2 in omvang en zullen een huur van ca € 850,- per maand krijgen. Het gebouwontwerp telt 6 woonlagen, met op de begane grond 3 appartementen direct aan het water van ‘de krabbenkreek’. Alle appartementen krijgen een eigen inpandige berging en bewoners en bezoekers kunnen hun auto op een naastgelegen nieuw parkeerterrein parkeren. Het gebouw wordt extra duurzaam uitgevoerd waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van bodemwarmte.

Informatiebijeenkomst

Omwonenden hebben vorige week tijdens een informatiebijeenkomst al kennis kunnen nemen van het beoogde bouwplan. De bouwwerkzaamheden starten voorjaar 2019 waarbij Maas Jacobs de overlast voor omwonenden zo veel als mogelijk zal trachten te beperken. Oplevering van het gebouw is voorzien eind 2020.