Roosendaal

Madelief is de grote winnaar van Ditch Your Pitch en gaat dance jams organiseren

Juryleden Benjamin Scheltema, Isa de Jong en Jan-Hein Sloesen benoemden danseres Madelief van den Biggelaar tot winnares van Ditch Your Pitch | Foto: Christian Keijsers Fotografie.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Woensdagavond vond een nieuwe editie van Ditch Your Pitch! Cultuurjacht van Roosendaal plaats. Tijdens deze avond pitchte vier Roosendaalse deelnemers hun idee voor een cultuurproject. Madelief van den Biggelaar was de grote winnares van de avond, met haar pitch over Dance Jams.

Madelief wil met het prijzengeld – tweeduizend euro – dance jams gaan organiseren. Dat zijn (dans)bijeenkomsten voor dansers uit Nederland. De bijeenkomsten vinden dan natuurlijk plaats in Roosendaal.

Winnares

De jury, die bestond uit Jan-Hein Sloesen, Isa de Jong en Benjamin Scheltema, was direct enthousiast over het plan. “We denken dat dit idee onmiddellijk uitvoerbaar is, en waar jong en oud Roosendaal aan kan deelnemen. Dit idee vonden we absoluut de moeite waard, omdat we daarmee kunnen laten zien dat we grote cultuurprofessionals in wording in Roosendaal hebben.”

Meedoen aan Ditch Your Pitch was een impulsieve beslissen verklaart Madelief. “Toch was het de juiste. Ik had het erg naar mijn zin en de sfeer was super.” Zij en de andere drie deelnemers waren vooraf opgehaald in een limousine. “Ik had dit idee al een lange tijd in mijn hoofd, en samen met Dansplein en Cultuur Verbindt Roosendaal mag ik het werkelijkheid gaan maken!”

Nieuwe editie

De andere drie pitches gingen over het organiseren van een wedstrijd voor jonge rappers, het uitgeven van een zelfgeschreven boek en het maken van een theaterlezing over mentale gezondheid. Later dit jaar vindt er een nieuwe editie van Ditch Your Pitch plaats.

Lees ook: Culturele ideeën pitchen tijdens Ditch your Pitch in Roosendaal